طرز استفاده از دستگاه قند خون

اگر در خانه خود فردی مبتلا به بیماری قند خون را دارید، قطعاً یکی از تجهیزاتی که باید در منزل داشته باشید، دستگاه قند خون است. باید در بازه‌های زمانی منظم، سطح قند خون فرد اندازه‌گیری شود تا در صورتی که قند خون به حد خطرناک رسیده است، سریعاً اقدامات لازم را انجام دهید. همچنین در خانه‌هایی که سالمند در آن زندگی می‌کند، حتماً باید دستگاه قند خون وجود داشته باشد. اما نکته بسیار مهم، نحوه استفاده از دستگاه قند خون است. شما با یک آموزش خیلی ساده می‌توانید از این دستگاه استفاده کرده و قند خون تک تک اعضای خانواده را بررسی کنید. این مطلب از وبسایت موسسه همپای سلامت آموزش طرز استفاده از دستگاه قند خون را در اختیار شما قرار می‌دهد.

با دستگاه قند خون آشنا شوید:

دستگاه قند خون که تحت عنوان دستگاه گلوکومتر شناخته می‌شود، با اندازه‌گیری سطح گلوکز خون، قند خون شما را گزارش خواهد کرد. کسانی که مبتلا به دیابت هستند، روزانه باید از این دستگاه استفاده کنند تا بتوانند قند خون خود را کنترل نمایند. این دستگاه از یک نوار تست و سوزن کوچک جهت نمونه‌گیری تشکیل شده است. زمانی که نمونه خون روی نوار تست قرار می‌گیرد، مقدار قند خون به‌صورت عددی گزارش خواهد شد و شما اکنون می‌توانید تغییراتی که در سطح قند خون شما اتفاق افتاده است را بررسی کنید.

همانگونه که گفتیم، در خانه‌هایی که سالمند زندگی می‌کند، وجود دستگاه قند خون اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. اگر پرستار سالمند در منزل استخدام می‌کنید، حتماً این پرستار باید نحوه استفاده از دستگاه قند خون را بداند. در ادامه مطلب برای شما توضیح می‌دهیم که چگونه باید از دستگاه قند خون استفاده کنید.

نحوه استفاده از دستگاه قند خون یا گلوکومتر

هر بار که قرار است از دستگاه قند خون استفاده کنیم باید مراحل زیر را سپری نمایید تا نتیجه کاملاً دقیق به شما گزارش شود:

  • در اولین قدم باید دست‌های خود را با آب گرم و صابون بشویید تا هیچگونه میکروبی بر روی پوست دست وجود نداشته باشد.
  • سپس دست‌ها را با یک دستمال تمیز یا دستمال کاغذی به‌طور کامل خشک کنید.
  • شما می‌توانید در مرحله بعدی باز هم انگشتی که می‌خواهید نمونه‌گیری کنید را با الکل ضدعفونی کنید ولی در صورتی که این کار را انجام دادید، باید تا خشک شدن الکل و از بین رفتن اثر آن، صبر کنید.
  • اکنون یک نوار آزمایش از داخل جعبه برداشته و سریعاً در جعبه را ببندید تا آلودگی بر روی آن ننشیند.
  • اکنون با استفاده از سوزن دستگاه، کمی خون از انگشت خود بگیرید و قطره خون را بر روی نوار کاغذ قرار دهید. توصیه ما این است برای گرفتن نمونه خون، حتماً طبق راهنمای دستگاه عمل کنید. در این راهنما گفته شده است که کدام قسمت انگشت برای سنجش قند خون بسیار مناسب‌تر است. بنابراین نمونه خون را از این قسمت تهیه کنید.
  • اکنون باید منتظر بمانید تا دستگاه، میزان قند خون شما را تعیین کند.
  • در نهایت با یک پنبه الکلی و تمیز، سر سوزن را تمیز و دستگاه را خاموش کنید.

موسسه همپای سلامت

9 نکته مهم برای استفاده از دستگاه قند خون

برای اینکه بتوانید نتیجه دقیقی از دستگاه قند خون به‌دست بیاورید و از سوی دیگر ناخواسته باعث خرابی دستگاه گلوکومتر نشوید، چند نکته را در نظر داشته باشید:

  • به عنوان فردی که مبتلا به دیابت هستید، هر روز باید سطح قند خون خود را اندازه‌گیری کنید. بنابراین هر جا که می‌خواهید بروید، تمامی اقلام دستگاه گلوکومتر شامل لنست، نوار تست و پد الکلی را با خود به همراه داشته باشید.
  • هر زمان نواری را از داخل جعبه برداشتید، باید سریعاً درب آن را ببندید تا نوارها دچار آلودگی و میکروب نشوند. از طرف دیگر اگر دست‌های خود را نشستید، به سراغ نوار تست قند خون نروید. هر گونه آلودگی می‌تواند زمینه میکروبی شدن نوارها را فراهم کند.
  • محلی که جعبه نوار آزمایش را قرار می‌دهید باید به دور از محیط گرم و دور از نور خورشید قرار دهید. برای مثال می‌توانید جعبه نوار را داخل یخچال بگذارید اما نباید آن را داخل فریزر قرار دهید.
  • اگر دستگاه شما دارای ابزاری است که به کمک آن می‌توانید میزان دقت دستگاه گلوکومتر و صحت اندازه‌گیری قند خون را بررسی کنید، حتماً قبل از اینکه نمونه خون خود را آماده کنید، وضعیت سلامت دستگاه را با استفاده از این ابزار بررسی نمایید. اما اگر دستگاه شما مجهز به این ابزار نیست و احساس می‌کنید که دستگاه قند خون دچار مشکل شده است، حتماً دستگاه را به یک متخصص نشان دهید.
  • قبل از اینکه استفاده از دستگاه قند خون را شروع کنید، دفترچه راهنما را به‌طور کامل مطالعه نمایید.
  • بعضی از دستگاه‌ها اپلیکیشن‌ دارند که اگر آن را بر روی گوشی خود نصب کنید، می‌تواند قند خون شما را کامل ثبت کرده و به صورت لیست شده در اختیار شما قرار دهد.
  • ضدعفونی کردن لنست بعد از هر بار استفاده از دستگاه را فراموش نکنید.
  • قبل از اینکه دستگاه را برای شخصی استفاده کنید، مطمئن باشید که او مبتلا به هپاتیت C و ایدز نیست.
  • بعد از اینکه نمونه‌گیری را انجام دادید، اگر خون رقیقی دارید، حتماً اقداماتی انجام دهید تا خونریزی متوقف شده و عفونت اتفاق نیفتد.

در پایان

همانگونه که در این مطلب گفتیم، وجود دستگاه سنجش قند خون در کنار افراد سالمند و افراد مبتلا به دیابت، بسیار ضروری است. همچنین پرستار سالمند باید حتماً مسلط به استفاده از این دستگاه باشد تا به‌طور دقیق بتواند سطح قند خون فرد را اندازه‌گیری کند. اگر به دنبال یک پرستار حرفه‌ای برای سالمند خود هستید و برای شما مهم است که پرستار به دوره‌های آموزش اولیه برای نگهداری از سالمند مسلط است، حتماً با مجموعه همپای سلامت در تماس باشید. مجموعه تخصصی همپای سالمند، پرستاران حرفه‌ای را به شما معرفی خواهد کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *