پرستاران در واقع افرادی هستند که جهت مراقبت و نگهداری از بیماران، دوره ها و آموزش های لازم را پشت سر گذاشته اند و به طور بی وقفه برای حمایت و مراقبت از افرادی که از بیماری رنج می برند، فعالیت می کنند. تمامی پرستاران جهت نگهداری و مراقبت از بیماران، دارای مجموعه مهارت ها و گستره عظیمی از وظایف هستند و با رعایت تمامی این وظایف به صورت شبانه روزی و یا موقت از بیماران مراقبت می نمایند. شناخت کامل از وظایف روزانه یک پرستار در مراقبت از بیماران، سبب می شود که درک کامل و جامعی از وظایف حیاتی او در نگهداری از بیماران داشته و با توانایی ها و فعالیت های روزمره آن نیز بیشتر آشنا شویم. در این مقاله نیز قصد داریم به طور کامل با وظایف پرستار بیمار در منزل آشنا شده و هر کدام از وظایف را به صورت مجزا مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه مطالب با ما همراه باشید.
بررسی وظایف پرستار بیمار
به طور کلی شرح وظایف پرستار بیمار در بیمارستان و منزل با یکدیگر کمی متفاوت بوده و از جمله وظایف کلی پرستار بیمار می توان به موارد زیر اشاره نمود:
نظارت بر بیمار و ثبت علایم حیاتی بیمار
یکی از مهم ترین و اصلی ترین وظایف پرستار بیمار، نظارت دائمی او بر بیمار و ثبت دائمی علایم حیاتی او می باشد. یک پرستار بیمار موظف باید به شکل برنامه ریزی شده و هر چند ساعت یک بار، علایم حیاتی بیمار خود را به طور کامل ثبت نموده و جهت حفظ سلامت بیمار نیز، نظارت دائمی بر روی او داشته باشد. پرستاران بیمار در این وظیفه، تخصص و مهارت قابل توجهی را جهت تجزیه و تحلیل به موقع وضعیت بیمار دریافت نموده اند و با هشدار دادن به پزشک متخصص بیمار نیز از بروز بسیاری از علایم شدید تر جلوگیری می کنند. هر گونه تعامل پرستار با بیمار نیز، فرصت مناسبی را جهت ارزیابی شاخص های بیماری یا نگرانی های دیگر برای پرستار به وجود می آورد و تمامی علایم حیاتی بیمار نیز در پرونده پزشکی او ثبت می شود.
تهیه پرونده پزشکی
یک پرستار بیمار موظف است که پرونده پزشکی کاملاً دقیق و تخصصی را در رابطه با علایم و بیماری های بیمار خود را به وجود آورده و آن را به پزشک متخصص ارائه دهد. تهیه پرونده پزشکی و ثبت علایم بیمار در آن توسط پرستاران بیمارستان و پرستاران منزل کاملاً الزامی بوده و با توجه به آن، پزشکان می توانند از بروز بسیاری از بیماری ها و علایم جلوگیری نمایند. همچنین وجود پرونده پزشکی، سبب می شود تا پرستاران بیماران، مراقبت های خود را با کیفیت های بسیار بالاتری ارائه دهند و در زمان تعویض پرستار در منزل یا بیمارستان نیز، هیچ گونه مشکلی برای بیمار به وجود نخواهد آمد.
نمونه گیری خون
یکی دیگر از وظایف اصلی پرستاران بیمار، توانایی ها و مهارت های لازم در نمونه گیری خون از بیماران می باشد. نمونه گیری خون از بیماران جهت اهداف گوناگونی از جمله تشخیص بیماری، آزمایش و انجام عمل صورت گرفته و بنابراین یکی از مهارت های ضروری برای پرستاران بیماران چه در بیمارستان و چه در منزل محسوب می شود. به طور معمول نیز نمونه گیری خون از بیماران در کلینیک ها و بیمارستان ها انجام می شود و تمامی پرستاران، مهارت های لازم جهت نمونه گیری خون از بیماران را پشت سر گذاشته اند.
حمایت عاطفی از بیمار
پرستاران نقش بسیار مهمی را در حمایت عاطفی از بیماران خود داشته و در این راستا نیز آموزش ها و دوره های لازم را پشت سر گذرانده اند. بسیاری از افراد در هنگام بیماری و یا وجود آسیب های جسمانی، بسیار ضعیف و ناتوان می شوند و از این رو نیازمند حمایت های عاطفی و مراقبت های بهداشتی و اصولی می باشند. همچنین پرستاران نسبت به پزشکان، زمان های طولانی تری را با بیماران می گذرانند و با حفظ خونسردی و سرعت در عملکرد خود، می توانند بیماران خود را همراهی کرده و روحیه آن ها را در طول دوره بیماری، حفظ نمایند.
تجویز دارو و درمان
پرستاران تمامی دوره ها و آموزش های لازم را جهت درمان بیماران گذرانده اند و با نظارت پزشک متخصص، می توانند برخی دارو های بیماران خود را تجویز نمایند. در بیان ساده تر می توان گفت که پرستاران نمی توانند دارویی را برای بیماران خود تجویز کنند، اما می توانند آن ها را با نظارت پزشک متخصص بیمار، جهت درمان علایم بیماری آن ها مجدداً تجویز نمایند. همچنین پرستاران می توانند فعالیت هایی چون تمیز کردن زخم و پانسمان آن ها را نیز برای بیماران انجام داده و تمامی این اقدامات را با رعایت اصول بهداشتی و کاملاً تخصصی انجام می دهند.
چکاپ بیمار
پرستاران بیمار جهت کار با تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه فشار خون، دستگاه قند، گوشی های پزشکی و غیره آموزش های لازم را گذرانده اند و توسط آن ها بیماران خود را به طور دائم چکاپ می نمایند. این تجهیزات پزشکی به پرستاران کمک می کنند تا از علایم حیاتی بیمار خود به طور مستمر آگاه شده و بتوانند در زمان کوتاهی عکس العمل لازم را جهت کنترل بیماری فرد نشان دهند.
آموزش بیماران و خانواده های آن ها
یکی دیگر از وظایف اصلی پرستاران بیمار، آموزش فرد بیمار و خانواده او در رابطه با درمان و جلوگیری از گسترش بیماری در فرد می باشد. در این زمینه پرستاران مراقبت های لازم و مناسب را به فرد و خانواده او به طور کامل آموزش می دهند و آن ها را از عوارض جانبی دارو و نوع بیماری آگاه می سازند.
فیزیوتراپی در منزل
بسیاری از بیماران دارای کهولت سن هستند و یا بر اثر حوادثی چون تصادف و غیره قادر به رفت و آمد دائمی به بیمارستان ها و کلینیک ها نمی باشند. بنابراین یکی دیگر از وظایف پرستاران بیمار، انجام فیزیوتراپی در منزل بوده و با توجه به تجویز پزشک مربوطه، آن ها را در به فواصل معین و مشخصی جهت روند بهبودی بیماری انجام می دهند.
از دیگر وظایف پرستار بیمار نیز می توان به چند مورد زیر اشاره نمود:
- دادن دارو به بیماران و توجه به تداخل های دارویی
- انجام تزریقات و آزمایشات لازم بیمار
- انجام اقدامات لازم جهت احیای فرد بیمار
- مراقبت های کامل بهداشتی و درمانی بیمار
- آشنایی کامل با بیماری فرد و جلوگیری از گسترش آن
- انجام اقدامات اورژانسی
- دارای برخورد مناسب با بیمار و خانواده بیمار
- کمک به پزشکان بیمار و آشنایی با استفاده از تمامی تجهیزات پزشکی
- رسیدگی کامل به بیمار
هزینه پرستار بیمار در منزل
هزینه پرستار بیمار در منزل بر اساس عوامل و فاکتور های گوناگونی متفاوت بوده و از جمله این عوامل می توان به نوع وظایف پرستار، مدت زمان مراقبت از بیمار، اعتبار شرکت خدماتی، تخصص پرستار و غیره اشاره نمود.
در پایان
مؤسسه همپای سلامت، دارای بیش از ۷ سال سابقه در زمینه ارائه خدمات پرستاری و مراقبت از بیماران بوده و دارای تمامی مجوز های رسمی در این حرفه است. این مجموعه به صورت ۲۴ ساعته توسط کارشناسان مجرب خود، آماده پاسخگویی به مشتریان خود می باشد. از جمله خدمات مهم این مجموعه نیز می توان به اعزام پرستار سالمند در منزل، پرستار کودک در منزل، پرستار بیمار و غیره به صورت موقتی و دائمی اشاره نمود.
شما نیز می توانید جهت استفاده از خدمات مؤسسه همپای سلامت، با شماره 02144216013 تماس حاصل نموده و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه