نگهداری از بیمار سکته مغزی

مراقبت و نگهداری از بیمار سکته مغزی در منزل، بخش مهمی از روند بهبود سلامت این افراد محسوب می‌ شود. مراقبت از افراد در منزل که دچار بیماری سکته مغزی هستند، بسیار حساس‌ تر و دشوار تر از سایر بیماران است و از این‌ رو نیازمند مهارت و آگاهی بالایی برای افراد خانواده می‌ باشد. در صورت وجود مشغله کاری و یا نگهداری تخصصی‌ تر از بیمار سکته مغزی خود در منزل، می‌ توانید جهت استخدام پرستار بیمار در منزل با مؤسسه همپای سلامت زندگی در تماس بوده و برای اطلاع و آگاهی بیشتر از این نوع بیماری و روش‌ های مراقبت از افراد بیمار سکته مغزی در منزل نیز می‌ توانید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

سکته مغزی چیست؟

سکته مغزی در واقع نوعی اختلال در مغز است و زمانی اتفاق می‌ افتد که جریان خون به بخشی از مغز متوقف شده و علت آن نیز انسداد در سرخرگ خون‌ رسان به مغز و یا خونریزی در بافت مغز می‌ باشد. در برخی موارد سکته مغزی ممکن است یک تجربه‌ آسیب‌ زا بوده و در مواقع دیگر نیز بیمارانی که دچار این نوع آسیب مغزی شده‌اند، می‌ توانند با نگهداری ها و مراقبت‌ های خانگی در طول زمان به‌ طور کامل بهبود یابند. افرادی که دچار سکته مغزی می‌ شوند، ممکن است جریان خون در ناحیه‌ ای از مغز آن‌ ها برای مدت طولانی مختل شده و بنابراین بخش‌ های خاصی از مغز به‌ دلیل عدم دریافت اکسیژن کافی، شروع به از بین رفتن کنند. بیماران سکته مغزی نیز همانند سایر اختلالات و آسیب‌ های مغزی، دارای علائم و نشانه‌ هایی در هنگام بروز هستند که با اطلاع از این علائم، می‌ توانید سریعاً اقدامات لازم را برای بازگرداندن سلامت فرد را انجام دهید.

علائم سکته مغزی چیست؟

سکته مغزی دارای برخی علائم و نشانه‌ هایی در جسم و واکنش‌ های فرد است که از جمله مهم‌ ترین آن‌ ها می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ایجاد مشکل ناگهانی در درک گفتار و یا گوش دادن به محیط اطراف
  • از دست دادن ناگهانی توان و قدرت در قسمت‌ هایی از بدن همچون پا، بخش‌ های صورت، بازو و دست
  • لمس و فلج شدن اندام‌ های حرکتی به‌ ویژه در یک طرف بدن ایجاد
  • دوبینی و یا مشکل در دیدن
  • ایجاد شدن سردرد ناگهانی بدون علت مشخص
  • مشکلات عدم هماهنگی اندام‌ های حرکتی و همچنین ایجاد سرگیجه
  • وجود تهوع و استفراغ ناگهانی و بدون علت
  • مشکل در بلعیدن و خوردن غذا
  • ایجاد سوزش در بخش‌ هایی از بدن
  • مشکل در حافظه بلندمدت و کوتاه‌ مدت

اقدامات لازم پس‌ از سکته مغزی

زمانی‌ که یک فرد دچار سکته مغزی شده و دارای علائم و نشانه‌ های ذکر شده در حالات و جسم خود می‌ شود، هر ثانیه برای حفظ سلامت فرد بسیار مهم است. سکته مغزی تحت عنوان حمله مغزی نیز شناخته می‌ شود و در چنین مواقعی بخشی از مغز، خون و اکسیژن مورد نیاز خود را برای عملکرد از دست داده و هر چه اقدامات لازم برای پیشگیری و درمان آن طولانی‌ تر شود، سلول‌ های بیشتری از مغز مرده و بنابراین مشکلات جدی‌ تری را می‌ تواند برای فرد به وجود آورند. بنابراین در صورت مواجهه با فردی که دچار سکته مغزی شده‌ است، از دادن هرگونه نوشیدنی، غذا و یا دارو به آن‌ ها خودداری نموده و سریعاً با اورژانس تماس حاصل نموده و با رساندن به‌ موقع فرد به بیمارستان، درمان‌ های لازم را انجام و از وقوع بسیاری از صدمات جدی جلوگیری نمایید.

نگهداری از بیمار در منزل

مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل

پس‌ از دریافت درمان‌ های مناسب بیمار سکته مغزی در بیمارستان و آوردن او به منزل، رعایت برخی نکات در نحوه مراقبت و نگهداری، می‌ تواند نقش مؤثری را در بهبود سلامت آن‌ ها ایفا نماید. یکی از مهم‌ ترین نکات در رابطه با مراقبت و نگهداری از بیمار سکته مغزی در منزل، توجه به تجویز پزشک و خوردن دارو در ساعت‌ های مشخص است. این بیماران به‌ دلیل آسیب مغزی و اختلال در مغز خود، در نگهداری و مراقبت بسیار حساس هستند و برخی از آن‌ ها به‌ دلیل پیشرفت بیماری و گسترش آسیب مغزی و از دست دادن بخش بزرگی از فعالیت‌ های جسمی خود، نیازمند مراقبت و توجه بسیار بیشتری می‌ باشند. از دیگر نکات مهم در نگهداری از بیمار سکته مغزی در منزل نیز می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

تشویق به ورزش و تحرک روزانه

بسیاری از بیماران سکته مغزی، پس‌ از سکته دچار اختلال و مشکل در اندام‌ های حرکتی خود می‌ شوند. بنابراین با توجه به دستور و تجویز پزشک، می‌ توانید آن‌ ها را به ورزش و حرکات روزانه تشویق کرده و به‌ همین‌ جهت سبب بهبود سلامت جسمانی آن‌ ها شوید. فعالیت‌ های روزانه نیز شامل پیاده‌روی در منزل، مهارت‌ های حرکتی، تمرینات مغزی با توجه به توصیه پزشک و غیره می‌ باشند.

رژیم غذایی مغذی

بیماران سکته مغزی نسبت‌ به سایر افراد در خطر بیشتری برای ابتلا به سکته مغزی دیگری هستند و از این‌ رو رعایت رژیم غذایی سالم و مغذی برای آن‌ ها بسیار حائز اهمیت است.

مصرف دارو های مورد نیاز

برای افرادی که دچار سکته مغزی شده‌اند، توصیه می‌ شود یک جدول زمانی مناسب برای خوردن دارو های تجویز شده توسط پزشک تهیه شود و در زمان‌ های مشخص، دارو را مصرف کنند.

مراجعه منظم به پزشک

بیماران سکته مغزی، باید به‌ طور منظم و دقیق توسط ارائه دهنده مراقبت‌ های پزشکی خود معاینه شوند. بنابراین در زمان‌ های مشخص شده توسط پزشک، بیمار سکته مغزی را در منزل و یا بیمارستان توسط متخصص معاینه کرده و اقدامات لازم برای بهبود آن‌ ها را انجام دهید.

جلوگیری از افسردگی

ابتلا به افسردگی پس‌ از سکته مغزی برای افراد بسیار شایع است. همچنین آسیب‌ های مغزی می‌ توانند بر توانایی آن‌ ها جهت بهبودی جسمانی و روحی اختلال ایجاد کنند. بنابراین سعی کنید در نگهداری از بیمار سکته مغزی در منزل، بر روی خاطرات شاد و خوشایند آن‌ ها تمرکز کرده و تا حد امکان از بروز افسردگی و حس ناتوانی در آن‌ ها جلوگیری نمایید.

عوارض جانبی سکته مغزی را جدی بگیرید

بسیاری از عوارض سکته مغزی در بیمارستان و توسط درمان‌ های پزشکی بهبود می‌ یابند. اما با این‌ حال برخی عوارض جانبی جدید نیز می‌ توانند در منزل ظاهر شوند. بنابراین اگر چیز غیر عادی و یا عجیب در رفتار و یا حرکات جسمانی فرد مشاهده کردید، بدون معطلی با متخصص مغز و پزشک تماس گرفته تماس بگیرید.

همراهی بیمار در منزل برای حفظ تعادل

بیمارانی که دچار سکته مغزی شده‌اند، به‌ دلیل آسیب مغزی، در حرکت کردن و ایستادن خود دارای تعادل نمی‌باشند. بنابراین ممکن است این افراد در حین راه رفتن به زمین خورده و مشکلات جدی‌ تری را به وجود آورند.

کمک از پرستار بیمار در منزل

یکی دیگر از مهم‌ ترین نکات برای مراقبت و نگهداری از بیمار سکته مغزی در منزل، بهره‌مندی از خدمات پرستار بیمار در منزل است. این پرستاران در زمینه مراقبت و نگهداری از بیماران سکته مغزی، تمامی آموزش‌ ها و دوره‌ های لازم را گذرانده و دارای تخصص، تجارب و مهارت کافی هستند. با اطمینان به این افراد می‌ توانید از بیمار سکته مغزی خود در منزل مراقبت لازم را به عمل آورده و نیاز های بهداشتی و مراقبتی آن‌ ها را برطرف نمایید.

در پایان

مؤسسه همپای سلامت زندگی، یکی از بهترین و معتبرترین ارائه دهندگان خدمات پرستاری و مراقبت در منزل است و در این حرفه دارای تمامی مجوز های رسمی از سازمان‌ های مربوطه می‌ باشد. پرستاری از بیمار در منزل، پرستاری از سالمند در منزل و پرستاری از کودک در منزل از جمله مهم‌ ترین خدمات این مؤسسه هستند و شما می‌ توانید جهت بهره‌مندی از خدمات مراقبان تمام‌ وقت و نیمه‌ وقت در منزل، با مؤسسه همپای سلامت زندگی تماس گرفته و با مشاورین ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *