متاسفانه یکی از ویروسهایی که در حال حاضر در حال گسترش است و افراد زیادی را درگیر نموده است، ویروس HMPV نام دارد. طبق تحقیقات انجام شده، این ویروس نیز یک ویروس چینی است. در واقع منشا ویروس در کشور چین شناخته شده و اکنون در کشور ایران نیز افراد زیادی را درگیر کرده است. با توجه به اینکه در فصل سرما به سر میبریم و ممکن است شما علائم ابتلا به ویروس HMPV را با سرماخوردگی یا آنفولانزا اشتباه بگیرید، بنابراین در این مطلب از وبسایت موسسه همپای سلامت قرار است اطلاعات کاملی را در مورد ویروس HMPV در اختیار شما قرار دهیم. پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
با علائم ویروس HMPV آشنا شوید:
این ویروس که بهعنوان یک ویروس تنفسی شناخته شده است، علائم مشترکی بین سرماخوردگی و آنفولانزا را بهصورت یکجا دارد. به همین دلیل برخی از متخصصان معتقد هستند ویروس HMPV یک ویروس جهش یافته است که نسبت به ویروس آنفولانزا، بسیار خطرناک میباشد. مهترین علائم و نشانه های ویروس HMPV عبارتند از:
- تب
- سرفه
- احساس ضعف و خستگی
- گرفتگی بینی
- آبریزش بینی
- تنگی نفس
- گلو درد
- عفونت
لازم میدانیم این نکته را متذکر شویم که اگر شما درگیر عفونت شوید، عفونت ناشی از HMPV بسیار جدی و پیشرونده است بهگونهای که علائم شبیه به برونشیت را نشان میدهید.
روش های انتقال ویروس HMPV
مسلماً اگر شما در محیطی حضور داشته باشید که این ویروس در هوا وجود دارد، با تنفس چنین هوایی قطعا شما نیاز درگیر به ویروس HMPV خواهید شد. به همین دلیل است که اکیداً توصیه میکنیم اگر شما درگیر این ویروس شدهاید، تا سپری شدن دوره نقاهت از خانه خارج نشوید و در صورتی که میخواهید به پزشک مراجعه کنید، حتماً ماسک بر روی صورت خود داشته باشید. تنفس شما باعث میشود هوای محیط اطراف شما آلوده شده و اگر کسی نزدیک شما شود، قطعاً او نیز درگیر ویروس خواهد شد.
همچنین وقتی سرفه میکنید، ویروس به فاصله بسیار دورتر از خود شما پرتاب میشود و همین مسئله بار ویروسی در محیط را افزایش خواهد داد. از طرف دیگر اگر دست خود را بر روی سطح آلوده به ویروس HMPV قرار دهید و سپس شروع به خوردن غذا کنید، یا دست خود را بهصورت خود بزنید، در این صورت نیز درگیر ویروس خواهید شد.
گروه های پرخطر برای ابتلا به ویروس HMPV
اگر چه همه افراد در معرض خطر ابتلا به ویروس HMPV قرار دارند و باید نکات بهداشتی رعایت شود ولی افرادی که در گروههای زیر هستند، بهعنوان جامعه پرخطر شناخته شدهاند و باید بیشتر از دیگران مراقب خود باشند:
- کودکان زیر ۵ سال
- سالمندان بالای ۶۵ سال
- افراد مبتلا به آسم یا بیماریهای ریوی
- افراد مبتلا به سرطان
- کسانی که پیوند عضو انجام دادهاند.
- افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
روش های پیشگیری از ابتلا به ویروس HMPV
برای اینکه در هوای سرد زمستان از ابتلا به ویروس HMPV در امان باشید، به خصوص اگر فرزند کوچکی دارید یا با سالمندان زندگی میکنید، حتماً به نکات زیر توجه داشته باشید چون همانگونه که در قسمت قبل گفتیم، کودکان و سالمندان بهعنوان جامعه پرخطر شناخته میشوند:
- هر زمان از خانه بیرون میروید، حتماً از ماسک استفاده کنید.
- در دورانی که بیماری شیوع دارد، از دست دادن با افراد پرهیز نمایید.
- حتماً در زمانی که میخواهید دست خود را بهصورت بزنید یا میخواهید غذا بخورید، دستها را با آب و صابون بشویید.
- در زمان عطسه یا سرفه کردن، با یک دستمال جلوی صورت خود را بگیرید.
- به هیچ عنوان در محیط کار دستهای کثیف خود را به چشمها و به لبهای خود نزنید.
- میوهها و سبزیجات تازه را زیاد مصرف کنید.
- مصرف قرص ویتامین D فراموش نشود چون ویتامین D سیستم ایمنی بدن شما را به شدت تقویت میکند.
- غذاهای مقوی مصرف کنید.
- از مکملهای غذایی استفاده نمایید.
- تا جایی که امکان دارد در محیطهای شلوغ حاضر نشوید.
بررسی عوارض ابتلا به ویروس HMPV
علت اینکه توصیه میکنیم نکات مراقبتی را جدی بگیرید تا از ابتدا به ویروس در امان باشید، این است که این ویروس میتواند حتی بعد از بهبود، عوارض زیر را برای شما به همراه داشته باشد:
- برونشیت
- آسم
- عفونت گوش
- برونشیولیت
- پنومونی
قطعاً اگر کودکان و افراد سالمند درگیر این عوارض شوند، شرایط زندگی برای آنها بسیار سخت خواهد شد. به همین دلیل باز هم توصیه میکنیم که محیط را برای کودکان و سالمندان، کاملاً تمیز نگه دارید و اگر درگیر ویروس شدهاید، از این دو جامعه پرخطر دور باشید.
در پایان
اگر به فکر استخدام پرستار کودک در منزل یا پرستار سالمند در منزل هستید، باید مطمئن باشید پرستار هم سابقه دیرینهای در نگهداری از سالمندان یا کودکان دارد و هم مراقبتهای اولیه برای نگهداری از بیماران سپری کرده و اگر کودک یا سالمند بیمار شدند، به خوبی میتواند از آنها مراقبت کند. به خصوص در شرایط فعلی که ویروس HMPV شیوع پیدا کرده است، مراقبت از سالمندان و کودکان اهمیت بیشتری پیدا میکند. در همین راستا شما میتوانید با مجموعه همپای سلامت تماس بگیرید تا به پرستاران متخصص و حرفهای دسترسی داشته باشید.
بدون دیدگاه