نگهداری از سالمند ناشنوا

کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن، یکی دیگر از مشکلات رایج در دوران پیری و سالمندی است. در بیشتر مواقع کم شنوایی می‌ تواند هر دو گوش سالمندان را تحت تأثیر قرار دهد. این نوع عارضه در برخی از افراد، از اوایل ۵۰ سالگی شروع شده و در صورت عدم کنترل و درمان نیز به‌ مرور زمان می‌ تواند بدتر شود. ناشنوایی در سالمندان، در ابتدا بر توانایی شنیدن صداهایی با فرکانس بالا همانند گفتار تأثیر گذاشته و افرادی که مبتلا به این نوع عارضه هستند، در رابطه با آن‌ چه که دیگران می‌ گویند، دارای درک دشوار تری می باشند.

مراقبت و نگهداری از سالمند ناشنوا نیز نسبت‌ به سایر سالمندان، برای انتقال مفاهیم و درک افراد مسن بسیار حساس‌ تر است و بنابراین نیازمند افراد با حوصله، دلسوز و بسیار صبور می‌ باشد. جهت دریافت خدمات مراقبت و نگهداری از سالمند در منزل می‌ توانید از خدمات پرستاری مؤسسه همپای سلامت زندگی استفاده نموده و در بالاترین سطح کیفیت، از سالمند عزیز خود در منزل مراقبت نمایید.

چه چیزی باعث ناشنوایی در سالمندان می‌ شود؟

عوامل و فاکتور های بسیار مختلفی می‌ توانند سبب کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن در افراد شوند. علت اصلی ناشنوایی در سالمندان نیز، ایجاد تغییراتی در گوش داخلی و عصب شنوایی است. گوش داخلی در عمق گوش قرار داشته و صدا هایی را که می‌ شنوید، توسط این بخش همراه با کمک عصب شنوایی به مغز انتقال می‌ دهد. وجود هرگونه اختلال در این قسمت از گوش، سبب کاهش شنوایی در افراد مسن شده و درک از صدا های محیط را برای سالمندان بسیار دشوار می‌ کند.

از دیگر عوامل تأثیر گذار در کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن نیز می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • از دست دادن دادن سلول‌ های مویی در گوش
  • سابقه کم شنوایی در خانواده سالمند
  • قرار گرفتن دائمی در معرض صداهای بلند
  • وجود بیماری‌ هایی همچون دیابت، فشارخون بالا، بیماری قلبی و غیره
  • ضربه محکم به سر
  • مصرف برخی دارو ها و آنتی‌بیوتیک‌ های خاص که سبب آسیب دائمی به گوش داخلی می‌ شوند
  • و غیره

علائم ناشنوایی در سالمندان چیست؟

کم شنوایی یا ناشنوایی در سالمندان، چیزی فراتر از مشکل در شنیدن صحبت‌ های یک فرد بوده و دارای علائم و نشانه‌ های متعددی در افراد سالمند است که از مهم‌ ترین آن‌ ها می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ناتوانی فرد سالمند برای درک مکالمات فرد مقابل به‌ ویژه در هنگام وجود صدای پس‌ زمینه
  • شنیده شدن صدای وزوز و یا زنگ در گوش
  • مشکل در تشخیص صدا های افراد و محیط
  • درخواست فرد سالمند برای بلندتر صحبت کردن فرد مقابل
  • گوش کردن رادیو و تلویزیون با صدای بسیار بلند

مهارت‌ های مراقبت از سالمندان ناشنوا

سالمندانی که دچار کم شنوایی و یا ناشنوایی می شوند، در مقایسه با دیگر سالمندان برای برقراری ارتباط با دیگران با مشکل مواجه شده و بیشتر احساس تنهایی و انزوا خواهند کرد. به‌ همین جهت مراقبت و نگهداری از این افراد در منزل نیازمند مهارت، تخصص و تبحر بالا بوده و مهم است که افراد مراقب بتوانند با سالمندان ارتباط برقرار کرده و سبب بهبود کیفیت زندگی آن‌ ها شوند.

مهم‌ ترین مهارت‌ های لازم برای مراقبت و نگهداری از سالمند ناشنوا در منزل نیز شامل شرح زیر است:

ترویج استقلال

یکی از مهم‌ ترین مهارت‌ های لازم برای مراقبت از سالمندان ناشنوا، کمک به برقراری ارتباط سالمندان با دیگران از طریق آموزش‌ های لازم و همچنین ترویج استقلال آن‌ ها است. مراقبان می‌ توانند از طریق آموزش‌ های تخصصی در این زمینه، برقراری ارتباط را به سالمندان ناشنوا یاد داده و سبب بهبود کیفیت زندگی و استقلال آن‌ ها شوند.

استفاده از دستگاه‌ های شنوایی

مراقبین و پرستاران سالمند ناشنوا در منزل، می‌ توانند از تجهیزات پیشرفته ای همچون حلزون، سمعک، سیستم‌ های تقویت‌ کننده صدا و غیره استفاده کرده و علاوه بر انتقال صدا، شنیده شدن مکالمات و صدای محیط را برای سالمندان بسیار راحت‌ تر کنند.

پرستاری از سالمندان

مهارت در برقراری ارتباط

برای صحبت و برقراری ارتباط با سالمندان ناشنوا، باید صدای خود را تا آستانه شنوایی سالمندان بالا برده و از فریاد زدن برای برقراری ارتباط جلوگیری کنید. زیرا صدا های بسیار بلند، می‌ توانند آسیب بیشتری به شنوایی سالمندان وارد کرده و علاوه‌ بر عدم برقراری ارتباط مناسب، می‌ تواند سبب ناراحتی افراد مسن شود.

در صورت عدم شنوایی یک گوش فرد سالمند نیز بهتر است از طریق گوش سالم با آن‌ ها صحبت نمایید.

برقراری ارتباط از طریق نوشتن

اگر فرد سالمند ناشنوایی که از او مراقبت می‌ کنید، دارای سواد خواندن است، به‌ راحتی می‌ توانید از طریق نوشتن با او ارتباط برقرار کنید.

رفع نیاز سالمندان

سالمندان ناشنوا و کم‌ شنوا نیز همانند دیگر افراد مسن، برای انجام فعالیت‌ های روزمره و بهداشتی خود، نیازمند کمک و همراهی هستند. از جمله اقدامات لازم برای همراهی سالمندان ناشنوا نیز می‌ توان به کمک به برخاستن، استحمام، تعویض لباس، طبخ مواد غذایی، مرتب کردن منزل، شستشوی ظروف و لباس‌ ها، اجابت مزاج، ورزش، پیاده‌ روی، گذاشتن سمعک، ترجمه مکالمه‌ دیگران و غیره اشاره نمود.

جلوگیری از افسردگی

بسیاری از سالمندان ناشنوا، به‌ دلیل عدم یادگیری مهارت‌ های لازم، به‌ سختی با اطرافیان ارتباط برقرار کرده و به‌ همین دلیل بیشتر دچار افسردگی و انزوا خواهند شد. بنابراین مراقب سالمند ناشنوا، باید با همراهی و همدلی او، با دلسوزی، مسئولیت‌ پذیری و صبر رفتار کرده و از افسردگی، ناراحتی و انزوا در فرد سالمند جلوگیری کند.

بهترین موسسه خدمات پرستاری در تهران

موسسه همپای سلامت زندگی، یکی از معتبرترین و شناخته‌ شده‌ ترین مجموعه‌ های ارائه خدمات پرستاری در منزل بوده و با شماره‌ی ثبت ۶۱۴۹۵۶، دارای بیش‌ از ۷ سال تجربه حرفه‌ ای در این زمینه است. تیم پرستاری مشغول به فعالیت در این مؤسسه، همگی دارای مهارت، تخصص و تجارب حرفه‌ ای در این زمینه هستند و خدمات خود را در بالاترین سطح کیفی در سراسر استان تهران ارائه می‌ دهند. کارشناسان این مجموعه، آماده پاسخ‌ گویی و پشتیبانی شما عزیزان به‌ صورت ۲۴ ساعته و شبانه‌ روزی می باشند و از مهم‌ ترین خدمات این مؤسسه نیز می‌ توان به پرستاری از سالمند بیمار، سالمند پیر، سالمند دیابتی، سالمند پوشکی و مراقبت از سالمند ناشنوا در منزل اشاره نمود.

در پایان

شما عزیزان می‌ توانید برای استفاده از با کیفیت‌ ترین خدمات مراقبت و پرستاری از سالمندان در منزل، با موسسه همپای سلامت زندگی در تهران تماس گرفته و تمامی راهنمایی‌ ها و اطلاعات لازم را از مشاورین ما دریافت نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *