آنفولانزا در کودکان

آنفولانزا یک نوع بیماری بسیار حاد تنفسی است و همه ساله در سرتاسر جهان به‌ ویژه در فصول زمستان و در آب‌ و هوای سرد شیوع پیدا می‌ کند. در واقع می‌ توان گفت که با فرا رسیدن هوای سرد و فصل زمستان، اکثر والدین از بیمار شدن فرزندانشان و ابتلا به ویروس آنفلوانزا می‌ ترسند. زیرا این ویروس، علاوه‌ بر بزرگسالان، کودکان به‌ ویژه زیر دو سال را بیمار کرده و در صورت عدم اقدامات لازم و پیشگیری‌ های مناسب، می‌ تواند آسیب‌ های بسیار جدی را به کودکان وارد کند.

در ادامه به معرفی ویروس آنفولانزا و دلایل پیدایش آن در کودکان پرداخته و راه‌ های پیشگیری و درمان آن را بررسی خواهیم کرد. پس در ادامه با ما همراه باشید.

ویروس آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا یا بیماری آنفولآنزا، یک عفونت ویروسی بسیار مسری است که اغلب باعث ایجاد بیماری و عفونت در ریه، گلو و بینی می‌ شود. این ویروس پس‌ از گسترش در بدن انسان، می‌ تواند سیستم‌ های دیگر بدن را نیز درگیر کرده و گاهاً باعث بیماری‌ های شدید به‌ خصوص در کودکان و افراد مسن شود. برخی از بیماری‌ های آنفولانزا در گروه‌ های سنی خاصی از کودکان که مبتلا به بیماری‌ هایی همچون آسم و یا مشکلات زمینه‌ ای قلبی و عصبی هستند و یا دارای سیستم ایمنی بسیار ضعیف می‌ باشند رخ داده و می‌ تواند برای آن‌ ها بسیار خطر آفرین باشد. زیرا این ویروس در بدن می‌ تواند عوارضی همانند التهاب مغز یا قلب، ذات ریه و یا بدتر شدن هر گونه مشکل در جسم کودکان را افزایش داده و در طولانی‌ مدت و عدم رسیدگی‌ ها و پیشگیری‌ های لازم، می‌ تواند منجر به بیماری‌ های جدی و یا حتی مرگ شود.

در تعریف دیگر بیماری آنفلوانزا می‌ توان گفت که این نوع ویروس یک بیماری تنفسی است که از طریق تماس مستقیم با فرد مبتلا به آلودگی منتقل شده و دارای علایم متفاوتی در بزرگسالان و کودکان است و در کودکان می‌ تواند از طریق عطسه، سرفه، تماس با اسباب‌ بازی، دستگیره آلوده به ویروس، ترشح بزاق، مخاط و غیره انتقال یابد.

کودکان در چه فصلی بیشتر به آنفولانزا مبتلا می‌ شوند؟

فصل شیوع ویروس آنفولانزا و ابتلاء کودکان به این نوع بیماری تنفسی، به‌ طور معمول از اوایل فصل پاییز و با سرد شدن هوا آغاز یافته و تا پایان بهار می‌ تواند ادامه داشته باشد. در حالت ایده‌آل نیز قبل‌ از شیوع و همه‌ گیری آنفولانزا، کودکان باید واکسن آنفولانزای سالانه را دریافت کرده و از ایمنی کافی در برابر این ویروس برخوردار باشند.

علائم آنفولانزا در کودکان چیست؟

همان طور که گفته شد بیماری آنفلوانزا ممکن است در کودکان و بزرگسالان، دارای علایم بسیار متفاوتی باشد و نشانه‌ های آن در کودکان بسیار حاد تر جلوه دهد. از جمله شایع‌ ترین علائم آنفولانزا در کودکان نیز می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

تب ناگهانی

تب ناگهانی، یکی از اصلی‌ ترین علائم آنفولانزا در کودکان است و به‌ طور معمول نیز بالای ۳۸ درجه سانتی‌ گراد می‌ باشد.

احساس گلودرد

سرفه‌ های خشک و پی‌ در پی و همچنین احساس درد در ناحیه گلو و در هنگام بلع، یکی دیگر از علایم شایع آنفولانزا در کودکان است.

احساس لرز

علائمی همچون خستگی بیش‌ از حد معمول، عدم رغبت برای بازی، درد در بدن، احساس سردرد، گرفتگی عضلات، احساس لرز و غیره از دیگر علایم ویروس آنفولانزا در کودکان هستند.

آب‌ ریزش بینی و گرفتگی

گرفتگی بینی و آب‌ ریزش نیز از دیگر نشانه‌ های ویروس آنفولانزا در کودکان هستند و برخی از آن‌ ها نیز ممکن است دچار استفراغ، کم اشتهایی و یا اسهال نیز شوند.

تمامی این علایم در کودکان، پس‌ از چند روز از ابتلای کودک به این بیماری ظهور یافته و می‌ تواند از ۱ هفته و یا حتی بیشتر نیز طول بکشد. همچنین لازم به ذکر است که این علایم بسیار شبیه به علایم سرماخوردگی بوده اما کودکانی که مبتلا به آنفولانزا شده‌اند، احساس بیماری دردناک تری نسبت‌ به سرماخوردگی خواهند داشت.


اینجا بخوانید: استفراغ در کودکان و بهترین روش درمان آن

پرستاری کودکان در منزل

پیشگیری از آنفولانزا در کودکان

جهت جلوگیری از ابتلای کودکان به ویروس آنفلوانزا به‌ ویژه در فصول سرد سال، توصیه می‌ شود که کودک شما پس‌ از سن ۶ ماهگی، توسط واکسن آنفولانزا واکسینه شود. واکسن‌ های آنفولانزا، یکی از بهترین روش‌ های پیشگیری ابتلای کودکان به این ویروس هستند و می‌ توانند ایمنی لازم را در برابر این بیماری در کودکان به وجود آورند.

از دیگر راه‌ حل‌ های پیشگیری شیوع آنفولانزا در کودکان نیز می‌ توان به چند مورد زیر اشاره نمود:

رعایت بهداشت شخصی

رعایت بهداشت شخصی کودکان شامل شستن مرتب دست‌ ها پس‌ از هر بار بازی، بیرون رفتن و غیره است و توصیه می‌ شود قبل‌ از دست زدن به بینی، چشم و یا دهان، دست‌ ها را به‌ طور کامل با آب و صابون شستشو دهند. استفاده از پاک‌ کننده‌ های دست که دارای پایه الکل هستند نیز توصیه می‌ شود.

استفاده از ظروف شخصی

خوردن غذا در ظروف شخصی و فنجان و لیوان هایی که مختص به کودک است، می‌ تواند ابتلای او را به ویروس آنفولانزا بسیار کاهش دهد. بنابراین تا حد امکان از قرار دادن فرزند خود در محیط‌ های عمومی که احتمال ابتلا به آنفولانزا را در فرزند شما افزایش می‌ دهند، جلوگیری کنید.

همراه داشتن دستمال کاغذی

در زمان‌ هایی که فرزندتان نیاز به سرفه و یا عطسه دارد، استفاده از دستمال کاغذی برای پوشاندن دهان و بینی جهت جلوگیری از انتقال ویروس به سایر کودکان توصیه می‌ شود.

ماندن در خانه

در زمان همه‌ گیری ویروس آنفولانزا و ابتلای هم‌ کلاسی فرزندتان به این نوع بیماری، بهتر است کودک خود را در خانه نگهداری کرده و از رفتن او به مکان‌ های شلوغ و یا مدرسه جلوگیری نمایید.

عدم تماس نزدیک با افراد بیمار

عدم برقراری ارتباط و بازی با افراد مبتلا به این بیماری، می‌ تواند یکی دیگر از راه‌ های پیشگیری آنفولانزا در فرزندتان باشد.

تقویت سیستم ایمنی

مصرف آبمیوه‌ های طبیعی و جلوگیری از خوردن خوراکی‌ های مضر، می‌ تواند خطر ابتلا به ویروس آنفولانزا را در کودک شما به حد چشمگیری کاهش دهد.

دلایل پیدایش آنفولانزا در کودکان

از جمله دلایل پیدایش آنفولانزا در کودکان، می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • عدم استفاده از واکسن آنفولانزا
  • تماس و برخورد نزدیک با افراد مبتلا به این ویروس
  • عدم رعایت بهداشت شخصی
  • حضور در مکان‌ های عمومی همچون مدرسه که دانش‌ آموزان مبتلا به این بیماری هستند
  • سیستم ایمنی ضعیف
  • دارای زمینه بیماری‌ های تنفسی و ریوی
  • استفاده از ظرف غذای مشترک
  • دست زدن به سطوح آلوده
  • ماندن در هوای سرد
  • و غیره

درمان آنفولانزا در کودکان

یکی از بهترین روش‌ های درمان برای کودکانی که مبتلا به ویروس آنفولانزا هستند، استراحت بیشتر و نوشیدن مایعات طبیعی بسیار زیاد می‌ باشد. اگر فرزند شما به‌ دلیل این ویروس دچار تب ناراحت‌ کننده و ناگهانی است، می‌ توانید از دارو های مسکنی همچون استامینوفن و یا ایبوپروفن در دوز های توصیه‌ شده توسط پزشک متخصص اطفال با توجه به سن و وزن کودک خود استفاده کرده و سبب کاهش تب و درد در کودک خود شوید. همچنین لازم به ذکر است که قرص ایبوپروفن برای استفاده در کودکان ۶ ماهه و بالاتر تأیید شده اما با این‌ حال، هرگز نباید به کودکانی که آب بدن آن‌ ها در اثر بیماری کم شده یا به‌ طور دائم دچار استفراغ و اسهال شده‌اند، داده شود.

همچنین هرگز به کودکانی که دچار ویروس آنفولانزا هستند، از داروی آسپیرین استفاده نکنید. زیرا آسپرین طول حملات آنفولانزا را در کودکان بسیار افزایش داده و می‌ تواند برای آن‌ ها بسیار خطر آفرین باشد. از دارو های ضد ویروس آنفولانزا و واکسن با توجه به نسخه ارائه‌ شده توسط پزشک متخصص نیز در دوز های معلوم می‌ توانید استفاده کرده و با استراحت کافی کودکان، خوراندن آبمیوه‌ های طبیعی حاوی ویتامین سی، رعایت بهداشت شخصی، جلوگیری از ارتباط او با دیگر افراد و غیره می‌ توانید به‌ راحتی آنفولانزا را در کودک خود درمان نمایید.

در پایان

مؤسسه همپای سلامت زندگی، در زمینه ارائه خدمات پرستاری و مراقبتی مشغول به فعالیت بوده و دارای تمامی مجوز های رسمی از سازمان‌ ها و ارگان‌ های مربوطه است. این مجموعه با همکاری تیم پزشکی و پرستاری بسیار ماهر و متخصص خود، انواع خدمات پرستاری کودکان در منزل، پرستاری سالمندان در منزل و پرستاری بیماران در منزل را به شما عزیزان ارائه داده و والدین می‌ توانند جهت مراقبت و نگهداری از کودکان خود و بهره‌مندی از خدمات مراقبتی این مجموعه، با مؤسسه همپای سلامت زندگی تماس حاصل نموده و با متخصصین ما در ارتباط باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *