مراقبت از نوزاد دختر

اگر به تازگی خداوند به شما نوزاد دختر عطا کرده است، قدردان این نعمت و موهبت الهی باشید و با مراقبت اصولی از نوزاد خود، بهترین شرایط را برای زندگی او فراهم کنید. یک اشتباه شما می‌تواند بیماری‌های جدی را برای او به همراه بیاورد. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم در این مطلب ۱۰ نکته طلایی برای مراقبت از نوزاد دختر را برای شما عزیزان ذکر کنیم. این مقاله از وبسایت همپای سلامت تنها چند دقیقه از وقت شما را می‌گیرد ولی در عوض اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار خواهد داد.

بررسی ۱۰ نکته طلایی برای مراقبت از نوزاد دختر

به‌طور کلی اصول اولیه برای مراقبت از نوزادان، چه دختر و چه پسر، کاملاً شبیه به یکدیگر است. اما به هر حال تفاوتی که در ساختار بدن نوزاد دختر نسبت به پسر وجود دارد، ما را ملزم می‌کند که در مراقبت از نوزاد دختر احتیاط بیشتری به خرج دهیم و یکسری نکات را جدی‌تر بگیریم. در این قسمت از مطلب چند نکته مهم را برای شما ذکر خواهیم کرد:

مادر تغذیه مناسب داشته باشد.

بهترین غذایی که شما می‌توانید برای نوزاد دختر در نظر بگیرید، شیر مادر است. شیر غنی از مواد مغذی و شامل ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، مواد معدنی و همچنین آنتی‌باکتریال است. اگر مادر تغذیه مناسبی نداشته باشد، شیری که در اختیار کودک قرار می‌گیرد، یک منبع غذایی کامل نخواهد بود و در نتیجه بدن نوزاد دختر، دچار فقر غذایی خواهد شد. گاهی اوقات به دلیل اینکه مادر به بیماری مبتلا می‌شود یا اینکه شیر مادر ضعیف است، باید از شیر خشک برای تغذیه نوزاد استفاده کند. برای این منظور باید بهترین برند شیر خشک را تهیه کنید و شیر خشک را طبق دستور آماده نمایید تا هم نیاز غذایی بدن نوزاد تامین شود و هم ناخواسته باعث دل درد او نشوید.

بهتر است چند روز اول که شیر خشک را به نوزاد می‌دهید، حتماً وضعیت او را بررسی کنید. اگر میزان دل درد و گریه‌های او بیشتر شد، یعنی باید شیر خشک را عوض کنید. به‌طور کلی زمانی مطمئن خواهید شد نوزاد دختر تغذیه کافی داشته است که به مرور زمان وزن او بیشتر شود، گریه‌های کمتری داشته باشد و در طول روز تقریباً ۶ بار ادرار یا مدفوع انجام دهد.

آروغ نوزاد دختر را بگیرید.

زمانی که کودک خود را تغذیه کردید، حتماً باید نسبت به خارج کردن گاز معده او اقدام کنید چون در غیر این صورت دچار دل درد بسیار شدیدی خواهد شد. حتی اگر کودک خواب است، او را به آرامی بر روی شانه خود بخوابانید و با ضربات آرام دست به پشت کمر او یا ماساژ دادن، کمک کنید که گاز معده از دهان او خارج شود.

کودک را به درستی بخوابانید.

متاسفانه بارها این اتفاق افتاده است که به دلیل استاندارد نبودن تشک کودک یا به دلیل درست نخواباندن او، نوزاد دچار مشکلی در اسکلت بدن شده و در بزرگسالی برای او مشکلات جدی را به همراه می‌آورد. از طرف دیگر اگر شما نوزاد دختر را به درستی نخوابید، اختلالات خواب برای او به وجود می‌آید. اولاً تا چند ماه اول نباید بالش در زیر سر نوزاد قرار دهید. بلکه نوزاد باید کامل بر روی تشک بخوابد. پیشنهاد می‌کنیم یک تشک پنبه‌ای استاندارد را برای کودک خود استفاده کنید. همچنین در چند ماه اول کودک باید به پهلو بخوابد. بنابراین یک بالش در پشت او قرار دهید تا امکان غلتیدن او وجود نداشته باشد.

مدت زمان خوابیدن او را نیز فراموش نکنید. نوزادی که تازه به دنیا آمده است، در طول شبانه‎روز حداقل ۱۶ ساعت باید بخوابد. وقتی سن او از سه ماه بیشتر شد، این مدت زمان خواب می‌تواند نصف شود و به ۸ ساعت کاهش پیدا کند. همچنین در زمان خوابیدن می‌توانید کودک را ماساژ دهید و از لوسیون‌ها برای بدن او استفاده نمایید تا آرامش خواب او بیشتر شود.

مراقب حمام کردن نوزاد باشید.

نوزادی که تازه به دنیا آمده است، هفته‌ای‌ دو بار باید حمام شود. اما نحوه حمام کردن او بسیار مهم است. نوزاد وزن کمی دارد و اگر احتیاط نکنید ممکن است از دست شما سر بخورد. بنابراین شما به‌عنوان والدین اگر مهارت لازم و تجربه کافی برای حمام کردن نوزاد دختر را ندارید، حتماً از شخصی بخواهید به شما کمک کند. از شوینده مناسب استفاده کنید؛ آب باید ولرم باشد؛ بعد از حمام حتماً لوسیون بدن را استفاده نمایید و حوله نوزاد باید حتماً تمیز باشد.

پوشک نوزاد زیاد کثیف نشود.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در مراقبت از نوزاد دختر به آن توجه داشت، بحث عوض کردن زودهنگام پوشک نوزاد است. آیا می‌دانید اگر مدفوع نوزاد دختر بر روی پوشک بماند، احتمال نفوذ ذرات مدفوع به دهانه واژن و آلوده شدن بدن وجود دارد؟ همین مسئله باعث می‌شود نگهداری از نوزاد دختر نسبت به نوزاد پسر، متفاوت باشد. از طرف دیگر اگر پوشک زیاد کثیف شود، به احتمال زیاد نوزاد دختر درگیر عفونت‌های ادراری خواهد شد. پس حتی اگر پوشک فقط کمی خیس شده است، حتماً آن را عوض کنید؛ پای کودک خود را بشویید؛ با حوله مناسب خشک کنید و سپس از پوشک تمیز استفاده کنید. حتی پیشنهاد ما این است در طول روز، تا جایی که امکان دارد، پوشک را برای کودک استفاده نکنید و اجازه دهید پای کودک آزاد باشد.

موسسه همپای سلامت

لباس مناسب برای کودک استفاده کنید.

متاسفانه بعضی از لباس‌هایی که در بازار وجود دارند، به دلیل اینکه از الیاف پلاستیکی استفاده تولید شده‌اند، باعث بروز حساسیت‌های پوستی می‌شوند. بهترین جنس لباس برای نوزاد دختر، لباس پنبه‌ای است. اگر چه قیمت این لباس‌ها گران تمام می‌شود ولی به هر حال مطمئن هستید پوست نوزاد تحریک نخواهد شد و نوزاد در طول روز به راحتی می‌تواند استراحت کند.

در شستن آلت تناسلی نوزاد دختر دقت کنید.

اگر به آناتومی آلت تناسلی نوزاد دختر دقت کنید، متوجه خواهید شد که اگر کمی مدفوع در لابلای لوب گوشتی باقی بماند، زمینه را برای ابتلا به قارچ و عفونت فراهم می‌کند. بنابراین هر زمان که کودک خود را می‌شویید، لوب‌های گوشتی را با دست خود باز کرده و حتماً این قسمت را به‌طور کامل تمیز کنید. اگر به آب دسترسی ندارید، حتماً با پنبه مرطوب یا دستمال مرطوب‌، تمامی لب گوشتی را به‌طور کامل تمیز کنید به‌گونه‌ای که اصلاً ذره‌ای مدفوع باقی نماند. آلت تناسلی دختران بسیار حساس است و هر لحظه خطر عفونت وجود دارد.

مراقب بند ناف نوزاد باشید.

یکی دیگر از مهمترین نکات برای مراقبت از نوزاد دختر این است که آسیبی به بند ناف او وارد نشود. مراقب باشید که همیشه ریشه بند ناف تمیز و خشک باقی بماند در غیر این صورت احتمال عفونت وجود دارد. بنابراین زمانی که پوشک را برای کودک استفاده می‌کنید، پوشک باید دقیقاً در زیر بند ناف قرار داشته باشد تا ادرار نوزاد به بند ناف سرایت نکند. از طرف دیگر هر وقت کودک را حمام کردید، به‌طور کامل بند ناف را خشک کنید. از زمانی که بند ناف می‌افتد، حتماً از کرم‌های مرطوب‌کننده برای جلوگیری از خشک شدن محل بند ناف استفاده کنید.

رژیم غذایی مناسب را برای نوزاد اجرا کنید.

بالاخره از ۶ ماهگی به بعد شما باید غذای مناسب را برای نوزاد خود آماده کنید. در این مورد باید از متخصص سوال بپرسید و تنها مواد غذایی تجویز شده توسط متخصص را اجرا کنید. توجه داشته باشید به غیر از غذاهایی که متخصص توصیه می‌کند، به هیچ عنوان از غذای خود به کودک ندهید چون هنوز گوارش نوزاد ضعیف است و قدرت کافی برای هضم مواد غذایی سنگین را ندارد.

کودک را حمام آفتاب بدهید.

آیا می‌دانید اگر کودک در معرض آفتاب قرار نداشته باشد، خطر ابتلا به نرمی استخوان یا راشیتیسم وجود دارد؟
بنابراین در طول هفته حداقل دو تا سه بار نوزاد دختر را در آفتاب بخوابانید؛ با لوسیون بدن او را چرب کنید و ماساژ دهید. اجازه دهید نوزاد شما چند ساعتی در آفتاب استراحت کند. البته سر او را در آفتاب قرار ندهید تا چشمان او اذیت نشود. آفتاب باعث می‌شود که استخوان‌های نوزاد تقویت شده و ویتامین D در بدن او بالا برود.

در پایان

اگر شما به‌عنوان والدین نوزاد دختر به دلیل شرایط کاری که دارید مجبور هستید پرستار نوزاد در منزل استخدام کنید، حتماً به سراغ مجموعه‌هایی بروید که پرستاران حرفه‌ای و متخصص را به شما معرفی می‌کنند. در این صورت از بابت نگهداری نوزاد خود اصلاً نگران نخواهید بود. کافی است با مجموعه همپای سلامت در تماس باشید و رزومه پرستاران در زمینه نگهداری از نوزادان دختر را بررسی کنید تا با خیال راحت بتوانید یک پرستار حرفه‌ای استخدام نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *