اشتغال مادران و تربیت فرزندان

به هر حال مادرانی که شاغل هستند باید این واقعیت را بپذیرند که شرایط تربیت فرزندان آن‌ها متفاوت خواهد بود. اگر فرزند تحت نظر پرستار باشد یا خانه پدربزرگ و مادربزرگ نگهداری شود، به هر حال تحت تاثیر افراد دیگر قرار گرفته و همین مسئله بر روی تربیت کودک او می‌گذارد. اگر شما بانوی شاغل هستید، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب از وبسایت موسسه همپای سلامت را مطالعه کنید. در این مطلب ما قرار است درمورد تأثیر و رابطه اشتغال مادران و تربیت فرزندان صحبت کنیم.

اشتغال مادران چه تأثیری بر تربیت فرزندان می ‌گذارد؟

در گذشته تعداد کمی از بانوان در بیرون از منزل مشغول به کار بودند. اما در حال حاضر با توجه به اینکه آمار خانم‌های تحصیل کرده افزایش یافته و از طرف دیگر شرایط اقتصادی هر روز سخت‌تر می‌شود، عمده خانم‌ها نیز در بیرون از منزل کار می‌کنند تا بتوانند بخشی از مخارج زندگی خود را تامین نمایند. نبود مادر در خانه تاثیر بسیار زیادی بر روی تربیت فرزندان می‌گذارد. اجازه دهید تاثیر اشتغال مادران بر تربیت فرزندان را از چند منظر با یکدیگر بررسی کنیم:

تاثیرات مثبت اشتغال مادران بر تربیت فرزندان

از جمله تاثیرات مثبت رابطه اشتغال مادران و تربیت فرزندان می توان موارد زیر را نام برد:

فرزندی مستقل‌ تربیت می‌کنید.

مسلماً فرزندانی که ساعات زیادی در طول روز از مادر خود دور هستند و به خصوص در دوران کودکی این دوری را تجربه کرده‌اند، نسبت به افراد دیگر شخصیت مستقل‌تری دارند. وقتی مادر همیشه در کنار فرزند باشد، غذاهای مورد نظر او را آماده می‌کند؛ در غذا خوردن به او کمک خواهد کرد و امور شخصی کودک را انجام می‌دهد. اما وقتی مادر از فرزند دور می‌شود، فرزند یاد می‌گیرد که باید کم کم امور شخصی خود همانند نگهداری از لباس‌ها، غذا خوردن، حتی رفتن به دستشویی را خودش انجام دهد. این مسئله کمک می‌کند فرزند شما شخصیت مستقلی داشته باشد.

شاهد تاثیر مثبت بر رفتار کودک خود باشید.

یکی دیگر از تاثیرات اشتغال مادران بر تربیت فرزندان این است که الگوهای مثبت رفتاری شکل می‌گیرد. به هر حال همزمان که سن فرزند شما بالاتر می‌رود، یاد می‌گیرد مادر تنها کسی نیست که باید امور خانه را انجام دهد. بلکه به دلیل شاغل بودن در بیرون از منزل، باید به او کمک کند. همین مسئله باعث می‌شود فرزند شما مسئولیت‌پذیری را یاد بگیرد و بعداً در دوران تحصیل، کار و بعد از ازدواج، تاثیرات مثبت آن را شاهد خواهید بود.

فرزندان روحیه شاداب‌تری خواهند داشت.

درست است که نبود مادر در خانه باعث می‌شود انجام برخی از امور همانند آشپزی یا رسیدگی به امور خانه کمی مشکل‌تر شود ولی به دلیل اینکه مادران در زمان اشتغال در بیرون از منزل کمتر دچار افسردگی می‌شوند و استقلال مالی کمک می‌کند که روحیه شادابی داشته باشند، بنابراین همین شادابی مادران تاثیر مستقیم بر روی روحیه فرزندان گذاشته و باعث می‌شود که اعضای خانواده، پرانرژی و شاداب دور یکدیگر جمع شوند.

همپای سلامت

تاثیرات منفی اشتغال مادران بر تربیت فرزندان

اما مسلماً شاغل بودن مادران در کنار مزایا و تاثیرات مثبتی که بر تربیت فرزندان دارد، محدودیت‌هایی را نیز ایجاد خواهد کرد. در این قسمت از مطلب، تاثیرات منفی اشتغال مادران بر تربیت فرزندان را بررسی خواهیم کرد:

فرزند شما از دیگران تاثیر می‌پذیرد.

به هر حال شما نمی‌توانید فرزند کوچک خود را در خانه تنها بگذارید. مجبور هستید یا او را به یک پرستار بسپارید یا از یکی از بستگان و نزدیکان بخواهید که از او نگهداری کند. در چنین شرایطی به دلیل اینکه کودک شما همزمان در چند محیط زندگی می‌کند، بنابراین همین مسئله بر روی تربیت او تاثیر خواهد گذاشت. به خصوص اینکه این موضوع انتقاد اطرافیان را نیز به همراه دارد. بارها دیده شده است که خانم‌های شاغل با انتقاد پدر و مادر خود یا همسر خود مواجه می‌شوند و آن‌ها مخالف کار کردن بانوی شاغل هستند چون معتقد هستند که اشتغال او تاثیر منفی بر روی تربیت فرزند گذاشته و باعث می‌شود ناخواسته فرزند، رفتارهای نادرست را یاد بگیرد.

بر امور تحصیلی فرزند نظارت اصولی نخواهید داشت.

مسلماً وقتی مادران نیمی از روز را در بیرون از منزل مشغول به کار باشند، وقتی به خانه باز می‌گردند باید سریعا به انجام امور خانه و انجام کارهای عقب افتاده خود بپردازند. بنابراین زمان کافی برای بررسی وضعیت تحصیلی فرزندان و نحوه انجام تکالیف آن‌ها نخواهند داشت. این مسئله باعث می‌شود والدین از تحصیل فرزندان غافل شده و در نتیجه در اغلب مواقع افت تحصیلی در فرزندان اتفاق می‌افتد.

اعضای خانواده از هم دور می‌شوند.

در خانواده‌هایی که هم پدر و هم مادر در بیرون از منزل مشغول به کار هستند، روابط بین افراد خانواده ضعیف‌تر است چون وقتی پدر و مادر به منزل برمی‌گردند، باید کمی استراحت کنند؛ امور خانه را انجام دهند و در نتیجه فرصت کافی برای دور هم بودن، رسیدگی به مشکلات فرزندان و توجه به محدودیت‌های آن‌ها نخواهند داشت. بنابراین رشد عاطفی کودک و فرزندان بسیار ضعیف خواهد شد.

خستگی مادران به فرزندان منتقل می‌شود.

درست است که اشتغال خانم‌ها در بیرون از منزل باعث می‌شود آن‌ها دچار افسردگی نشده و روحیه شادابی داشته باشند. اما به هر حال ساعت‌ها بیرون از منزل بودند و کار کردن در محیط‌های مختلف، باعث خستگی مادران می‌شود. بنابراین وقتی به خانه باز می‌گردند، به اندازه‌ای خسته هستند که حوصله صحبت کردن با فرزندان را نخواهند داشت. این مسئله باعث افزایش شکاف بین فرزندان با مادر شده و در نتیجه بر روی رشد عاطفی آن‌ها تاثیر منفی می‌گذارد.

در پایان

به هر حال نباید این واقعیت را انکار کرد که اشتغال مادران می‌تواند به بهبود اوضاع اقتصادی خانه و در نتیجه رفاه مالی فرزندان کمک کند. اگر شما به‌عنوان یک مادر می‌خواهید در بیرون از منزل کار کنید اما نمی‌خواهید فرزند شما به خانه بستگان یا نزدیکان برود، می‌توانید پرستار کودک در منزل استخدام کنید. در این صورت هم نگران امور شخصی و تحصیلی فرزند خود نخواهید بود و هم می‌توانید از پرستار بخواهید امور خانه را انجام دهد. بنابراین وقتی به خانه باز می‌گردید، می‌توانید وقت بیشتری را با فرزندان خود سپری کنید. برای استخدام پرستار در منزل می‌توانید با مجموعه همپای سلامت در تماس باشید. این مجموعه پرستاران متخصص و کاربلد را به شما معرفی خواهد کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *