پرستاری و مراقبت از کودکان اوتیسم نسبت به مراقبت از سایر کودکان بیمار، نیاز به صبر و شفقت بسیار بیشتری داشته و نگهداری از این کودکان برای پرستاران از لحاظ احساسی و جسمانی بسیار سخت تر می باشد. زیرا کودکان مبتلا به اختلالات بیماری اوتیسم، دارای تفاوت هایی با سایر کودکان در نحوه برقراری ارتباط و تعاملات اجتماعی هستند و پاسخ به رفتار های تکراری و عملکرد های متفاوت آن ها، نیازمند صبر، مهارت و تخصص بسیار بالا و حرفه ای خواهد داشت. شناسایی اوتیسم و درمان اختلال های این بیماری در کودکان نیز کاملاً تخصصی و پزشکی است و با تشخیص به موقع آن ها می توان عملکرد کودکان مبتلا به اوتیسم را بسیار بهبود بخشید. در این مقاله قصد داریم تا با بیماری اوتیسم و ویژگی ها و مشخصات پرستار کودک اوتیسم آشنا شده و وظایف و هزینه استخدام پرستار کودک اوتیسم را مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
بیماری اوتیسم در کودکان چیست؟
بیماری اوتیسم در کودکان به عنوان یک اختلال ذهنی و رشدی شناخته شده و دارای طیف گسترده ای از علایم بیماری در کودکان می باشد. کودکانی که این نوع بیماری در آن ها تشخیص داده می شود، با چالش هایی همچون عدم مهارت های اجتماعی، رفتار های تکراری، عدم برقراری ارتباطات مناسب با دیگران همانند گفتار و ارتباطات غیر کلامی و غیره هستند و با توجه به تحقیقات انجام شده از هر ۴۵ کودک در کشور های پرجمعیت، یک نفر از آن ها دچار بیماری اوتیسم می باشد. دلیل تشکیل بیماری اوتیسم در کودکان نیز دارای علت واحدی نبوده و برخی محققان بر این باورند که بیماری اوتیسم حاصل ترکیبی از تأثیرات ژنتیکی و غیر ژنتیکی یا محیطی می باشد.
بیماری اوتیسم همچنین در کودکان دارای انواع متفاوتی است و با توجه به این که اوتیسم یک بیماری اختلال طیفی است، هر کودک اوتیسم دارای مجموعه ای متفاوت از نقاط قوت و چالش می باشد. تمامی این چالش ها نیز بر نحوه یادگیری، حل مسائل و تفکر کودکان بسیار تأثیر گذار بوده و تمامی کودکان اوتیستیک به ویژه آن هایی که دارای اختلالات پیش رونده تری هستند، برای زندگی و انجام فعالیت های روزمره خود نیاز به مراقبت و پرستاری دائمی خواهند داشت.
پرستار کودک اوتیسم کیست؟
پرستار کودک اوتیسم، در واقع به فردی گفته می شود که دارای مدارک تحصیلی معتبر و تخصص های لازم جهت مراقبت و نگهداری از کودکان اوتیستیک بوده و در این زمینه تمامی تجارب و مهارت های لازم را کسب نموده است. این افراد در زمینه مراقبت و پرستاری از کودکان مبتلا به اختلالات اوتیسم، تمامی آموزش ها و دوره های لازم را پشت سر گذاشته اند و با تمامی رفتار ها، عادات و ویژگی های این کودکان آشنایی داشته و قادر به پاسخ گویی آن ها می باشند. همچنین پرستار کودک اوتیسم نسبت به سایر پرستاران کودک، از خونسردی، آرامش و صبر بسیار بالاتری جهت مراقبت و پاسخ گویی به کودکان اوتیسم برخوردار بوده و دارای مهارت های رشد فکری و برقراری ارتباطات اجتماعی، رفتاری، کلامی و غیرکلامی و غیره در کودکان اوتیستیک می باشند.
علائم بیماری اوتیسم در کودکان
همان طور که گفته شد بیماری اوتیسم در کودکان به دلیل وجود اختلالات گسترده، دارای علائم و نشانه های متفاوتی در کودکان می باشد و از جمله علایم مشترک در این کودکان، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- اختلال در رفتار و حرکات
- انجام رفتار های تکراری
- عدم مشارکت در بازی
- عدم برقراری ارتباطات اجتماعی
- عدم برقراری ارتباطات چشمی با دیگران
- عدم واکنش به محیط اطراف
- وجود حالات غیرطبیعی در صورت و بدن
- عدم واکنش به صدا زدن اسم خود
- تمرکز بسیار زیاد بر روی یک شی و یا یک موضوع
- تکرار پی در پی جملات و کلمات
- اختلال در خواب و گوارش
- اختلال در یادگیری و رشد فکری
- انجام رفتار ها و حرکات خودآزاری
- انزوا و گوشه گیری
- صحبت کردن غیرعادی
- مشکل در صحبت کردن و دیر به حرف افتادن
اینجا بخوانید: نشانه ها و علائم اوتیسم در کودکان
ویژگی های پرستار کودک اوتیسم
از جمله ویژگی ها و خصوصیات پرستار کودک اوتیسم، در مراقبت و نگهداری از کودکان اوتیستیک، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- دارای تخصص و مهارت بسیار بالا در نگهداری و پرستاری از کودکان مبتلا به اختلالات اوتیسم
- ایجاد حس امنیت برای این کودکان در شرایط عدم حضور والدین
- دارای صبر، تحمل و شکیبایی بسیار بالا در پاسخ به واکنش ها، رفتار و حرکات کودکان اوتیستیک
- کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم با استفاده از ابزار و تجهیزات موجود در این حرفه جهت رشد فکری و کمک به درمان
- عدم بدرفتاری و خشونت خشونت با کودکان اوتیستیک
- مسلط بر تمامی رفتار ها و حرکات کودکان اوتیسم و قادر به پاسخ گویی و حل مشکلات آن ها
- برقراری ارتباط با کودکان اوتیستیک
- ایجاد بازی و سرگرمی برای این کودکان در راستای درمان و پرورش فکری آن ها
- رفع نیاز های شخصی همچون غذا دادن، تعویض لباس، شستشو، دادن دارو، بازی و غیره
گفتار درمانی پرستار با کودک اوتیسم
یکی دیگر از روش های بسیار مؤثر و کاربردی در درمان کودکان اوتیستیک، گفتار درمانی پرستار با کودکان مبتلا به اختلالات اوتیسم می باشد. همان طور که گفته شد مهم ترین مشکل موجود در کودکان اوتیستیک، عدم برقراری ارتباطات اجتماعی، انزوا و مشکل در تکلم و قدرت صحبت کردن می باشد. پرستار کودک اوتیسم، با بهرهمندی از دانش و مهارت های تخصصی خود و برقراری ارتباط و گفتار درمانی با این کودکان، می تواند این اختلالات را در کودکان اوتیستیک در یک بازه زمانی طولانی مدت بسیار کاهش داده و با آموزش دادن مهارت های کلامی به این کودکان، علایم بیماری را تا حد قابل توجهی در آن ها کاهش دهد.
والدینی که دارای فرزند اوتیستیک هستند، می توانند برای مراقبت و نگهداری از فرزند خود، پرستار کودک در منزل را به صورت موقت و یا ۲۴ ساعته از مجموعه همپای سلامت زندگی استخدام نمایند.
هزینه استخدام پرستار کودک اوتیسم
عوامل و فاکتور های بسیار زیادی در تعیین هزینه نهایی استخدام پرستار کودک اوتیسم تأثیرگذار هستند که از جمله این عوامل تأثیرگذار می توان به مدت زمان پرستاری از کودک اوتیستیک، تعداد فرزندان، تخصص و تجارب پرستار، شرکت خدمات پرستاری، استفاده از تجهیزات مورد نیاز، محل ارائه خدمات پرستاری و غیره اشاره نمود.
در پایان
موسسه همپای سلامت زندگی با شماره ثبتی ۶۱۴۹۵۶، انواع خدمات پرستاری و مراقبت از بیماران و کودکان را به مشتریان خود ارائه داده و دارای تمامی مجوز های رسمی و بیش از ۷ سال تجربه در این حرفه است. والدین عزیز می توانید جهت نگهداری و مراقبت از فرزندان اوتیستیک خود، با مجموعه همپای سلامت زندگی تماس حاصل نموده و از کارشناسان این مجموعه درخواست پرستار نمایید.
بدون دیدگاه