قند خون نرمال در سالمندان

یکی دیگر از رایج‌ ترین بیماری‌ ها در دوران میان‌ سالی و سالمندی، ابتلای افراد مسن به بیماری دیابت و افزایش قند خون در بدن است به همین خاطر در این مقاله به میزان قند خون نرمال در سالمندان پرداخته شده است. در حال‌ حاضر دیابت در سالمندان در سراسر جهان در حال افزایش است و افراد سالمندی که مبتلا به این نوع بیماری هستند، خطر افزایش مرگ و کاهش توانایی عملکرد مستقل در آن ها نیز نسبت‌ به سایر سالمندان، بسیار بیشتر است. همچنین این افراد در معرض خطر بیشتری برای بیماری‌ های قلبی و عروقی هستند و آسیب عصبی، مشکلات کلیوی و اختلال در بینایی نیز در آن‌ ها افزایش می‌ یابد.

تشخیص و مدیریت میزان قند خون در افراد مسن و پیشگیری از افزایش آن در بدن، در سلامت جسمانی آن‌ ها تأثیر بسزایی گذاشته و می‌ تواند از ابتلای آن‌ ها به بسیاری از بیماری‌ ها جلوگیری کند. در ادامه مقاله، قند خون نرمال در سالمندان را بررسی کرده و با بیماری دیابت بیشتر آشنا خواهیم شد.

قند خون چیست؟

قند خون با گلوکز، یک نوع اولیه از قند در بدن است که از کربوهیدرات‌ های موجود در مواد غذایی به دست می‌ آید. وجود گلوکز در بدن، جهت تأمین انرژی مورد نیاز برای تمامی سلول‌ های بدن از جمله سلول‌ های مغز بسیار ضروری است و سطح قند خون نیز در طول شبانه‌ روز با انجام فعالیت‌ های ورزشی، خوردن، خوابیدن و غیره در حال تغییر است. بالا و پایین شدن هورمون ها و استرس و اضطراب نیز در میزان قند خون در بدن نقش مهمی داشته و با بالا رفتن سن، ممکن است میزان آن در بدن افزایش یابد.

افزایش قند خون بیش‌ از حد نرمال در بدن سالمندان، می‌ تواند پیامد های عمیقی را در سلامتی افراد داشته و منجر به بیماری‌ هایی همچون دیابت، بیماری‌ های کلیوی، آسیب‌ های عصبی، بیماری‌ های قلبی و غیره شود. بنابراین سالمندانی که دچار بیماری دیابت و افزایش قند خون در بدن هستند، به‌ طور مداوم باید توسط پزشکان متخصص چکاپ شده و از دارو های تجویز شده در این زمینه در دوز های مشخص استفاده کنند.

سطح قند خون نرمال در سالمندان

سطح قند خون نرمال بدون در نظر گرفتن سن و جنسیت افراد به‌ صورت ناشتا و در صبح، باید از ۱۰۰ میلی‌ گرم در دسی لیتر کم‌ تر باشد. با این وجود، از آن‌ جایی‌ که عملکرد بدن و سوابق سلامتی از یک فرد به فرد دیگر متفاوت است، سطح قند خون نیز ممکن است وابسته به رژیم غذایی، مصرف برخی دارو ها و سبک زندگی از میزان حد نرمال متفاوت‌ تر باشد. به‌ عنوان مثال سالمندانی که مبتلا به بیماری دیابت هستند، قند خون نرمال در آن‌ ها باید کم‌ تر از ۱۸۰ میلی‌ گرم در دسی لیتر بوده و میزان قند خون نرمال در افراد سالم پس‌ از صبحانه نیز باید کم‌ تر از ۱۴۰ میلی‌ گرم در دسی لیتر باشد.

جهت بررسی دقیق‌ تر قند خون نرمال قند خون نرمال در سالمندان نیز می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • قند خون نرمال ناشتا در افراد بالای ۵۰ سال، بین ۶۸ تا ۱۰۸ میلی‌ گرم در دسی‌ لیتر
  • قند خون نرمال افراد دیابتی بالای ۵۰ سال، در حدود ۱۲۶ میلی‌ گرم بر دسی‌ لیتر
  • قند خون نرمال در سالمندان بالای ۶۰ سال، بین ۱۲۰ تا ۱۶۰ میلی‌ گرم بر دسی‌ لیتر

در صورت کاهش و یا افزایش میزان قند خون از حد نرمال در افراد مسن، بهتر است سریعاً اقدامات لازم را برای برگرداندن قند خون به حد نرمال انجام دهید.

همپای سلامت

قند خون خطرناک در افراد مسن

به‌ طور کلی کاهش و یا افزایش قند خون در بدن افراد مسن نسبت‌ به حد نرمال خود، می‌ تواند خطرات بسیار جدی را برای سلامت سالمندان داشته باشد. از این‌ رو مدیریت و کنترل قند خون در سالمندان با مصرف دارو و تغییر در سبک زندگی، می‌ تواند در بهبود سلامتی و کیفیت زندگی آن‌ ها بسیار تأثیر گذار باشد.

کاهش شدید قند خون در سالمندان و بزرگسالان، تحت عنوان هیپوگلیسمی یا هیپو در سطوح گلوکز خون شناخته می‌ شود و زمانی‌ که قند خون به کم‌ تر از ۵۴ میلی‌ گرم در دسی لیتر برسد، سطح قند خون در بدترین و شدید ترین میزان خود در بدن قرار دارد.

افزایش قند خون در سالمندان به بیش‌ از ۲۴۰ میلی گرم در دسی لیتر نیز، تحت عنوان کمای دیابتی شناخته شده و می‌ تواند خطرات بسیار جبران‌ ناپذیری را در سلامت سالمندان ایجاد نماید.

بنابراین در صورت وجود مشکلات قند خون و یا ابتلای فرد سالمند به بیماری دیابت، توصیه می‌ شود روزانه میزان قند خون سالمندان را به‌ صورت ناشتا و بعد از صرف صبحانه بررسی نموده و در صورت کاهش و یا افزایش شدید قند خون، اقدامات لازم را برای به نرمال رساندن آن انجام دهید.

عوامل مؤثر بر قند خون غیر نرمال در سالمندان

فاکتور ها و عوامل بسیار گوناگونی بر قند خون غیر نرمال در سالمندان تأثیر گذار هستند و هر کدام با توجه به اثر گذاری خود، می‌ توانند سبب کاهش و یا افزایش قند خون شوند. از عوامل تأثیر گذار در میزان قند خون سالمندان نیز می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مصرف برخی دارو های خاص و عوارض جانبی آن‌ ها
  • سبک زندگی نادرست
  • عدم انجام ورزش و فعالیت‌ ها بدنی در طول روز
  • رژیم غذایی نامناسب
  • وجود برخی بیماری‌ ها و ایجاد عفونت در بدن
  • مصرف بیش‌ از حد نوشیدنی‌های الکلی
  • مصرف بیش‌ از حد دارو های دیابتی
  • وجود اضطراب و استرس در دوران سالمندی

دیابت در افراد مسن

بیماری دیابت در افراد سالمند، یکی از مهم‌ ترین بیماری‌ های مرتبط با میزان قند خون است که با افزایش سطح گلوکز در بدن، افراد مسن مستعد ابتلا به این بیماری می‌ شوند. دیابت در سالمندان نیز به‌ طور کلی دارای سه نوع پیش دیابت، دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ است که هر کدام دارای علائم و نشانه‌ های متفاوتی در سالمندان می‌ باشند.

احساس ضعف، اختلال در بینایی، خستگی بی‌ دلیل، تکرر ادرار و غیره از مهم‌ ترین نشانه‌ های دیابت در سالمندان هستند که با مشاهده آن‌ ها، باید سریعاً اقدامات لازم را جهت برای درمان انجام دهید.

تغییر در سبک زندگی، رژیم غذایی درست، وجود فعالیت بدنی، مصرف زیاد آب در طول روز، برنامه‌ ریزی برای خواب و همچنین استفاده از دارو های انسولین و کنترل کننده قند خون از جمله مواردی هستند که می‌ توانند در پیشگیری و یا کنترل بیماری دیابت در سالمندان بسیار مؤثر واقع شوند.

نگهداری از سالمندان دیابتی در منزل

افراد مسن و سالمندانی که مبتلا به بیماری دیابت هستند، به‌ دلیل بررسی مداوم میزان قند خون و استفاده از انسولین و دارو های کنترل کننده، نیازمند مراقبت و توجه بیشتری نسبت‌ به سایر افراد می باشند. مؤسسه همپای سلامت زندگی، ارائه دهنده انواع خدمات پرستاری و مراقبت در منزل بوده و شما عزیزان می‌ توانید جهت مراقبت از سالمند خود در منزل، از خدمات پرستاری این مجموعه در بالاترین سطح کیفی و به‌ طور کاملاً تخصصی و حرفه‌ ای بهره‌مند شوید.

تیم پرستاری این مجموعه، دارای دانش و مهارت تخصصی در این حرفه هستند و با تکیه بر تجارب خود، خدمات نگهداری و مراقبت از سالمندان در منزل را ارائه می‌ دهند.

در پایان

جهت اطلاع از چگونگی استخدام پرستار سالمند در منزل، می‌ توانید با مجموعه همپای سلامت زندگی تماس حاصل نموده و تمامی اطلاعات و راهنمایی های لازم را از مشاورین ما دریافت نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *