نیاز های سالمندان

از جمله نیاز های سالمندان فراهم آوردن یک زندگی مطلوب برای آن ها است که به عوامل و فاکتور های متعددی از جمله سلامت جسمانی، تغذیه مناسب، انجام فعالیت‌ های روزمره زندگی، تغییر در سبک زندگی و همچنین سلامت روانی بستگی خواهد داشت. برخلاف این عوامل، دریافت غذای ناسالم و یا وعده‌ های غذایی نادرست و همچنین انجام ندادن فعالیت‌ های روزانه می‌ تواند خطرات قابل‌ توجهی برای ایجاد افسردگی مزمن در افراد سالمند باشد.

همان‌ طور که می‌ دانید افراد با پا گذاشتن به سنین میانسالی و پیری، نسبت‌ به سایر افراد نیازمند توجه و مراقبت‌ های بیشتری هستند و در تمامی جوانب باید مورد حمایت‌ های عاطفی و اجتماعی اطرافیان قرار گیرند. در این مقاله قصد داریم تا با نیاز های روحی و جسمی سالمندان آشنا شده و آن‌ ها را مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

آشنایی با نیاز های روحی و جسمی سالمندان

از مهم‌ ترین نیاز های روحی و جسمی سالمندان می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

نیاز های مرتبط با فعالیت ذهنی

همان‌ طور که بدن انسان برای سالم ماندن نیازمند فعالیت‌ و تحریک است، مغز نیز برای عملکرد مناسب و جلوگیری از زوال شناختی در افراد مسن نیاز به تحریک دارد. انجام بازی‌ های مغزی یکی از بهترین گزینه‌ ها برای تقویت مهارت‌ های فکری همانند سرعت پردازش، مهارت‌ های برنامه‌ ریزی، تقویت حافظه کوتاه‌ مدت و همچنین کاهش زمان واکنش برای تصمیم‌ گیری‌ ها در افراد مسن است. به‌ طور کلی هر فعالیتی که سبب درگیر شدن ذهن سالمندان شود، به سلامت مغز آن‌ ها کمک می‌ کند و انجام فعالیت‌ هایی چون خواندن و نوشتن، یادگیری یک زبان جدید، حل جدول و سودوکو، پازل و بازی های فکری، نواختن یک موسیقی و غیره می‌ تواند آلزایمر و زوال عقل آن‌ ها را بسیار بهبود بخشد.

نیاز های مرتبط با فعالیت بدنی

انجام ورزش، پیاده‌ روی منظم در طول روز و فعالیت بدنی در افزایش اعتماد به‌ نفس سالمندان و کاهش به خطر افتادن سلامت جسمی آن‌ ها بسیار حائز اهمیت است. فعال ماندن بدن و انجام ورزش کافی در روز، علاوه‌ بر تقویت جسم سالمندان، می‌ تواند در بهبود سلامت روان آن‌ ها نیز نقش بسیار مهمی را ایفا نماید. ورزش هایی همچون انجام تمرینات کششی و قدرتی، پیاده‌ روی، نرمش‌ های صبحگاهی و و غیره عواملی چون شکستگی های استخوان، درد مفاصل، آرتروز و غیره را کاهش داده و همچنین می‌ تواند در مدیریت اضطراب، استرس و افسردگی در سالمندان نیز کمک کند.

نیاز های مرتبط با برقراری ارتباط

در خصوص افزایش سن در افراد، برقراری و حفظ روابط نزدیک با دوستان و آشنایان نسبت‌ به گذشته بسیار دشوار تر شده و به‌ همین جهت می‌ تواند سبب ایجاد افسردگی و گوشه‌ گیری در سالمندان شود. حفظ ارتباط با اعضای خانواده و افراد مهم زندگی برای سالمندان می‌ تواند در جلوگیری از تنهایی و احساس انزوا در آن‌ ها و همچنین زوال ذهنی و جسمی بسیار مؤثر واقع شود. بنابراین اعضای خانواده و یا پرستار سالمند در منزل، می‌ توانند ملاقات‌ هایی را برای برقراری ارتباط فرد سالمند با خویشاوندان و دوستان ترتیب داده و از پیدایش بسیاری از بیماری‌ های روحی و جسمی در سالمندان جلوگیری کنند.

نیاز های مرتبط با احساس امنیت

در بسیاری از مواقع سالمندانی که تنها زندگی می‌ کنند، دارای ترس از زمین خوردن و یا ترس از نیاز به خدمات اورژانسی خواهند داشت. این نگرانی‌ ها، عواملی هستند که می‌ توانند به افزایش استرس و اضطراب و در کل احساس ناراحتی آن‌ ها بسیار مؤثر واقع شوند. در چنین مواقعی اعضای خانواده می‌ توانند از سالمند عزیزشان در منزل خود نگهداری نموده و یا با استفاده از خدمات پرستار سالمند تمام‌ وقت در منزل، نگرانی‌ ها و اضطراب‌ های عزیزان خود را از بین برده و امنیت لازم را برای آن‌ ها فراهم کنند.

پرستاری از سالمندان

نیاز های مرتبط با مشکلات جسمی

افراد در سنین میانسالی، دچار ضعف و ناتوانی در اندام‌ های حرکتی خود می‌ شوند و به‌ دلیل وجود برخی بیماری‌ های جسمی و روحی و عدم انجام توانایی برای فعالیت‌ های روزانه، ممکن است دچار افسردگی، اضطراب و ناراحتی شوند. از مهم‌ ترین مشکلات جسمانی در افراد سالمند نیز می‌ توان به درد های مفصلی و عضلانی، سرگیجه، عفونت‌ های دستگاه ادراری، افزایش فشارخون، بی‌ اختیاری، راه رفتن ناپایدار، سرگیجه، مشکل در حرکت، مشکل در گوارش، مشکلات قلبی، سرطان و غیره اشاره نمود.

نیاز های مرتبط با مراقبت‌ های بهداشتی

بیشتر فعالیت‌ های روزانه سالمندان مرتبط با نیاز های بهداشتی آن‌ ها می‌ باشد. این نیاز ها شامل استحمام، تعویض لباس، شستن لباس‌ ها، سرویس بهداشتی، گرفتن ناخن، شانه کردن مو و غیره می‌ باشد. در صورت وجود مشغله کاری، شما می‌ توانید با استخدام پرستار سالمند در منزل، بسیاری از نیاز های سالمند عزیز خود را برطرف نموده و از خوردن مواد غذایی سالم و دارو در زمان‌ های مشخص اطمینان حاصل کنید.

نیازهای مرتبط با جابجایی

یکی دیگر از نیاز های سالمندان، جابجا شدن آن‌ ها در منزل و یا رفتن به قرار ملاقات های پزشکی و یا دوستان است. در چنین شرایطی حضور یک پرستار سالمند در منزل، می‌ تواند به جا به‌ جایی افراد سالمند بسیار کمک نموده و با داشتن گواهینامه رانندگی، می‌ تواند فرد سالمند را برای ملاقات‌ های پزشکی، دوستان و غیره همراهی نماید.

نیاز های مرتبط با روان سالمندان

وجود سلامت روانی و عاطفی در افراد در سنین میان‌ سالی و پیری بسیار حائز اهمیت است. زیرا افراد با پا گذاشتن به این سنین، به‌ دلیل عواملی همچون بازنشستگی، از دست دادن برخی از اطرافیان، نیاز جسمی و روحی بیشتر به اعضای خانواده و غیره بیشتر در معرض خطرات افسردگی و انزوا هستند و به‌ همین جهت به توجه و مراقبت افزون نیاز خواهند داشت. کمک به انجام فعالیت‌ های روزانه، برقراری روابط عاطفی با سالمند، حفظ کیفیت زندگی با رعایت حریم خصوصی آن‌ ها می‌ تواند در سلامت عاطفی و روانی سالمندان بسیار تأثیر گذار بوده و سبب کاهش ابتلا به بسیاری از بیماری‌ های روانی و روحی شود.

استخدام پرستار سالمند در منزل

مؤسسه همپای سلامت زندگی در زمینه ارائه خدمات پرستاری در منزل، دارای تمامی مجوز های رسمی و بیش‌ از ۷ سال تجربه در این حرفه است. این مجموعه با همکاری تیم پرستاری بسیار ماهر، متخصص و با تجربه خدمات پرستاری از سالمند در منزل، پرستاری از بیمار در منزل و پرستاری از کودک در منزل را در بالاترین کیفیت به مشتریان خود ارائه می دهد.

در پایان

شما می‌ توانید برای دریافت راهنمایی‌ ها و مشاوره‌ های لازم جهت استخدام پرستار سالمند از همپای سلامت زندگی تماس گرفته و با مشاورین ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *