کبودی ناگهانی بدن

شاید بر روی قسمتی از بدن خود علائم کبودی را مشاهده می‌کنید اما به خاطر نمی‌آورید دلیل این کبودی چیست. به هر حال اگر آسیبی به قسمتی از بدن وارد شود، به دلیل پارگی رگ‌های خونی، شما شاهد کبودی بدن خواهید بود. اما کبود شدن پوست همواره به دلیل آسیب به بدن اتفاق نمی‌افتد. بنابراین لازم است بدانید که دلایل کبودی ناگهانی بدن چیست و آیا درمانی برای این مسئله وجود دارد یا خیر. پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

بررسی دلایل کبودی ناگهانی بدن

به‌طور کلی وقتی رنگ پوست بدن به رنگ آبی یا بنفش تغییر پیدا می‌کند، سیانوز یا کبودی بدن اتفاق افتاده است. مرگ سلول‌های خونی در اثر آسیب و نرسیدن اکسیژن کافی به آن‌ها، منجر به سیانوز یا کبودی ناگهانی بدن خواهد شد. مهم‌ترین عواملی که در این زمینه نقش دارند عبارتند از:

آسیب دیدن بدن

یکی از دلایل رایج کبودی ناگهانی بدن، آسیبی است که به قسمت‌هایی از بدن وارد می‌شود. برای مثال در حین تصادف، افتادن بر روی زمین یا برخورد کردن به یک مانع سخت، پارگی رگ‌های خونی و در نتیجه تجمع خون در زیر پوست رخ می‌دهد. همین مسئله کبودی پوست را به همراه خواهد داشت.

ابتلا به سندروم رینود

این سندروم در اثر سرمای شدید هوا اتفاق می‌افتد. افرادی که در مناطق سردسیر زندگی می‌کنند، به احتمال زیاد سندروم رینوز را تجربه خواهند کرد. افت شدید دما باعث می‌شود رگ‌های خونی تنگ شده و خون به اندام‌های بدن نمی‌رسد. بنابراین شاهد کبودی ناگهانی بدن به خصوص در انگشتان دست و پا خواهید بود.

ابتلا به مشکلات عروقی و وریدی

افرادی که به بیماری‌های قلبی، بیماری‌های عروق محیطی، انسداد شریان‌ها یا ورید ناکارآمد مبتلا هستند، شاهد کبودی ناگهانی بدن به دلیل نرسیدن خون و اکسیژن کافی به دست‌ها و پاها خواهند بود. البته این کبودی ممکن است بر روی قسمت‌های دیگر بدن نیز مشاهده شود.

افت شدید فشار خون

لازم است بدانید اگر طبیعتاً فشار خون شما پایین است، این مسئله می‌تواند کبودی ناگهانی بدن را به همراه داشته باشد. کاهش فشار خون به معنای نرسیدن خون و اکسیژن به اندام‌های بدن و در نتیجه کبودی بدن خواهد بود.

کاهش دمای بدن

آیا می‌دانید چرا زمانی که اجساد را در داخل سردخانه قرار می‌دهند، رنگ آن‌ها کبود می‌شود؟ چون دما افت کرده و در نتیجه خون در داخل رگ‌ها لخته می‌شود. با توقف جریان خون، کل بدن کبود خواهد شد. بنابراین در فصل سرما اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که دما بسیار پایین است، به احتمال زیاد در انگشتان دست، پا، صورت یا حتی در ناحیه گردن خود علائمی از کبودی را مشاهده می‌کنید.

ابتلا به مشکلات لنفاوی

افرادی که دچار اختلال در عملکرد سیستم لنفاوی شده‌اند، علائمی از کبودی ناگهانی بدن را مشاهده می‌کنند چون وقتی نقصی در این سیستم اتفاق بیفتد، مایع لنفی نمی‌تواند به درستی در داخل بدن جریان داشته باشد و در نتیجه در قسمت‌هایی از بدن جمع خواهد شد. شما در این قسمت‌ها شاهد ورم، التهاب و کبودی خواهید بود.

ابتلا به بیماری‌های خاص

افرادی که درگیر هموفیلی A، هموفیلی B، کمبود پلاکت‌های خون، سندروم کوشینگ و سندروم اهلرز دانلوس هستند، کبودی را در صورت، پا و دست‌های خود مشاهده خواهند کرد.

نداشتن تغذیه مناسب

کمبود ویتامین C، ویتامین K و آهن در بدن می‌تواند زمینه‌سازی ابتلا به کبودی ناگهانی بدن شود. در واقع وقتی بدن ضعیف می‌گردد و خون به اندازه کافی به اندام‌های بدن نمی‌رسد، همین مسئله باعث می‌شود که شما دچار کبودی، خستگی، ضعف، سردرد و تنگی نفس شوید.

موسسه همپای سلامت

بررسی علائم کبودی ناگهانی بدن

از جمله علائم کبودی ناگهانی بدن عبارت است از:

  • براساس اینکه کبودی به چه دلیلی اتفاق می‌افتد، رنگ پوست به رنگ قرمز، سبز، بنفش، قهوه‌ای یا مایل به زرد تغییر پیدا می‌کند.
  • در محل کبودی ممکن است شما احساس درد داشته باشید یا اینکه این کبودی بدون هیچگونه دردی اتفاق می‌افتد.
  • اما گاهی اوقات علائم کبودی ناگهانی بدن، شدیدتر شده و شما نشانه‌های زیر را مشاهده خواهید کرد:
  • زمانی که داروهای رقیق‌کننده خون را مصرف می‌کنید، میزان کبودی افزایش پیدا می‌کند.
  • در محل کبودی شما شاهد ورم و درد هستید.
  • کبودی دارای الگوی تکرار شونده است. یعنی کبودی برطرف می‌شود و دوباره در همان قسمت شما شاهد تغییر رنگ کبودی خواهید بود.
  • همزمان با کبودی، دچار خونریزی از بینی، دهان یا لثه می‌شوید.
  • رنگ کبودی بعد از یک ماه برطرف نمی‌شود.

روش ‌های تشخیصی علت کبودی ناگهانی بدن

در صورتی که علائم کبودی ناگهانی بدن پیشروی کند و رنگ کبودی بعد از یک هفته برطرف نشود؛ یا اگر شما در محل کبودی درد بسیار شدیدی داشته باشید، باید به متخصص مراجعه کنید. ابتدا متخصص از شما می‌خواهد آزمایش خون انجام دهید؛ سی تی اسکن از محل مربوطه تهیه کنید و حتی در صورت لزوم باید عکس از قفسه سینه نیز تهیه شود تا وضعیت تنفس شما کنترل گردد. با نتیجه این آزمایشات و یکسری آزمایشات دیگر، متخصص می‌تواند تشخیص دهد که علت کبودی ناگهانی بدن چیست و سپس براساس آن، یک روش درمانی مناسب را اتخاذ خواهد کرد.

بررسی روش ‌های درمان کبودی ناگهانی بدن

اما سوالی که مطرح می‌شود این است که چه زمانی برای درمان کبودی ناگهانی بدن به متخصص مراجعه کنیم؟ در صورتی که علائم زیر را در کنار کبودی مشاهده کردید، لازم است حتماً تحت نظر متخصص قرار گیرید:

  • تب
  • خونریزی از بینی، دهان و لثه
  • درد در قفسه سینه
  • اختلال در تنفس
  • گیجی
  • سرگیجه
  • غش کردن
  • رنگ پریدگی
  • سفید شدن دست‌ها و پاها
  • افزایش تعریق بدن
  • افزایش درد در محل کبودی

در این زمان متخصص براساس روش‌های تشخیصی سعی می‌کند علت ابتلا به کبودی ناگهانی بدن را تشخیص داده و سپس روش درمانی مناسبی را اتخاذ کند. می‌توان از روش‌های سنتی همانند مصرف چای سبز، مصرف روغن‌های گیاهی همانند سیاه دانه یا کمپرس آب سرد استفاده کرد ولی اگر در عرض یک هفته با این روش‌ها هیچ تغییری در کبودی بدن مشاهده نکردید و حتی رنگ کبودی تیره‌تر شد، باید حتماً تحت نظر متخصص قرار بگیرید. برای درمان کبودی ناگهانی بدن، باید عامل ابتلا به این عارضه برطرف شود. بنابراین به متخصص حرفه‌ای مراجعه کنید تا تشخیص درست و اصولی داشته باشد و با خیال راحت بتوانید درمان خود را پیش ببرید.

در پایان

ضربه یکی از مهم‌ترین عواملی است که باعث کبودی بدن می‌شود. اما مشکلات تنفسی و ابتلا به بیماری‌های قلبی نیز می‌تواند کبودی ناگهانی بدن را به همراه داشته باشد. با توجه به اینکه افراد سالمند با افت عملکرد اندام‌های داخلی بدن مواجه می‌شوند، بنابراین این مسئله طبیعی است که کبودی ناگهانی بدن برای افراد سالمند، بیشتر اتفاق بیفتد. پس اگر می‌خواهید پرستار سالمند در منزل استخدام کنید، به سراغ پرستاری بروید که تخصص لازم را داشته و در این زمینه اطلاعات کاملی دارد. بنابراین پیشنهاد ما این است به سراغ مجموعه همپای سلامت بروید تا پرستاران حرفه‌ای، توانمند و کاربلد به شما معرفی گردد. حتی اگر به پرستار کودک نیاز دارید، با مجموعه تخصصی همپای سلامت تماس حاصل نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *